Eslövs kommun logotyp

Plan för förskola i Skytteskogen

En förskola med plats för 100-talet barn kan byggas på cirkusplatsen i Skytteskogen i Eslöv. Samråd om förslaget pågår till den 28 april.
I Skytteskogen finns förskolan Skyttebo och den tillfälliga förskolan Trollet. Det finns behov av en andra permanent förskola, som kan ersätta Trollet.

I förslaget till detaljplan redovisas cirkusplatsen framför Skyttebo som en lämplig plats. Där finns utrymme att bygga en förskola på upp till 1300 kvadratmeter.

Förskolan ska placeras så att parkstråken längs Skolgatan och Trollsjögatan inte påverkas. Inga träd behöver fällas för att ge plats åt förskolan.

Detaljplanen medger att det byggs en förbindelse mellan den nya förskolan och Skyttebo. Väster om förskolorna får barnen tillgång till ett större parkområde.

Hela förskoleområdet blir enligt förslaget bilfritt. Personalen får parkera på grusplanen vid Ekenäsgården och föräldrar på gatorna kring förskolan.

Planförslaget finns för påseende i Stadshuset och Stadsbiblioteket i Eslöv. Samrådet om förslaget pågår till den 28 april.

Planförslaget

Kontaktcenter

- välkommen till Eslövs kommun!

Telefon: 0413-620 00
E-post: kommunen@eslov.se

Besöksadress:
Stadshuset, Gröna torg 2 i Eslöv

Postadress:
Eslövs kommun, 241 80 Eslöv

Org.nr: 212000-1173

Fler kontaktuppgifter 

Följ oss

Eslövs kommun på Facebooklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

 

Händer i Eslövlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebooksida, kommunala
och andra arrangemang
i Eslövs kommun

Eslöv och jaglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebooksida, nyheter
om Eslövs utveckling

Nyheter via RSS

Se alla våra kanaler