Eslövs kommun logotyp

Planering av gymnasiets utbud

Vilka program ska Bergagymnasiets erbjuda till hösten 2015? Den frågan diskuterades i gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden på måndagen.
Bergagymnasiet i Eslöv har tvingats pausa några program de senaste åren på grund av få sökande. I år stoppades intagningen till industriprogrammet. Två ungdomar sökte.

Nu inleds planeringen av gymnasieutbudet höstterminen 2015, de utbildningar som ungdomar i och utanför Eslöv kan söka till hösten.

Politikerna i gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden fick vid senaste mötet en redovisning av intresset för olika program de senaste fem åren.

Bergagymnasiet är i första hand en skola för ungdomar i Eslövs kommun. Därför redovisades också vilka program som har hög andel Eslövsungdomar.

Högst andel ungdomar från Eslövs kommun har restaurang och livsmedel med 83 procent. På andra plats kommer bygg- och anläggningsprogrammet med 81 procent.

- Det är för tidigt att spekulera om vilka program Bergagymnasiet ska erbjuda hösten 2015, säger ordföranden Catharina Malmborg.

Politikerna har sommaren på sig att fundera över utbudet. I augusti ska nämnden ta beslut om vilka program som ska erbjudas.

Kontaktcenter

- välkommen till Eslövs kommun!

Telefon: 0413-620 00
E-post: kommunen@eslov.se

Besöksadress:
Stadshuset, Gröna torg 2 i Eslöv

Postadress:
Eslövs kommun, 241 80 Eslöv

Org.nr: 212000-1173

Fler kontaktuppgifter 

Följ oss

Eslövs kommun på Facebooklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

 

Händer i Eslövlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebooksida, kommunala
och andra arrangemang
i Eslövs kommun

Eslöv och jaglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebooksida, nyheter
om Eslövs utveckling

Nyheter via RSS

Se alla våra kanaler