Eslövs kommun logotyp

Pension efter 92 år hos Eslövs kommun

Makarna Monica och Hans Persson lämnade på tisdagen sina tjänster hos Eslövs kommun efter totalt 92 år. Båda hyllades för sina insatser.
Monica Persson anställdes som hemsyster i juni 1969. Därefter har hon haft en rad olika arbetsuppgifter inom vård och omsorg. De senaste åren har hon varit vägledare/handläggare.

- Det roligaste med jobbet har varit kontakten med människor och att försöka hjälpa till för att göra vardagen uthärdlig för målgruppen, säger hon.

- Jag har haft förmånen att följa personer från att de var barn, via skola och daglig verksamhet till att de flyttat hemifrån.

- Jag har aldrig sökt något annat jobb. Men när jag arbetade som hemsyster funderade jag på att utbilda mig till läkarsekreterare. Men det kom aldrig så långt.

Hans Persson anställdes som mätningsingenjör i Eslövs kommun i juni 1967. Då hade han varit arbetslös en dag.

- Hela den tekniska utvecklingen har varit intressant, från räknesticka till dator och från måttband till satellitmätning.

- När jag började var Eslöv en liten ort. Rönneberga, Sallerup, och hela västra Eslöv har tillkommit. Berga var klart när jag började.

-  Att arbeta som mätningsingenjör innebär att följa hela utvecklingen från orörd mark tills folk flyttar in i det hus som byggts.

Sista arbetsdagen blev Monica och Hans Persson avtackade av sina arbetskamrater. Nu väntar pension efter totalt 92 år i kommunens tjänst.

-  Vi ska koppla av, säger de. Dessutom blir det allmänt underhåll av huset.

Pension

Monica och Hans Persson lämnar Stadshuset efter totalt 92 års arbete för Eslövs kommun. Foto: Anna Terstad/Eslövs kommun

Kontaktcenter

- välkommen till Eslövs kommun!

Telefon: 0413-620 00
E-post: kommunen@eslov.se

Besöksadress:
Stadshuset, Gröna torg 2 i Eslöv

Postadress:
Eslövs kommun, 241 80 Eslöv

Org.nr: 212000-1173

Fler kontaktuppgifter 

Följ oss

Eslövs kommun på Facebooklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

 

Händer i Eslövlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebooksida, kommunala
och andra arrangemang
i Eslövs kommun

Eslöv och jaglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebooksida, nyheter
om Eslövs utveckling

Nyheter via RSS

Se alla våra kanaler