Eslövs kommun logotyp

Östra Strö skola kan bli friskola

Barn- och utbildningsnämnden i Eslöv har inga invändningar mot att Östra Strö får en friskola om den kommunala skolan läggs ner.
Östra Strö skola ekonomisk förening har hos skolinspektionen ansökt om godkännande för fristående fritidshem, förskoleklass och grundskola.

Syftet är att driva den befintliga skolan vidare om kommunen tar beslut om nerläggning. Men föreningen vill utöka verksamheten med årskurs 5 och 6.

I yttrande över ansökan förklarar barn- och familjenämnden att konsekvenserna av en etablering blir väldigt små för kommunen om en friskola ersätter den kommunala.

Elevantalet i Östra Strö är nu så lågt att det blir svårt att över tid upprätthålla kvalitén i undervisningen, särskilt beträffade behöriga lärare, heter det vidare.

Det finns inget beslut om nedläggning. Däremot förekommer informella diskussioner och det är långtifrån självklart att kommunen fortsätter driva skolan.

En enig barn- och familjenämnd förklarar att den ser inga påtagliga negativa följder för skolväsendet i kommunen av en etablering i enlighet med ansökan.

Kontaktcenter

- välkommen till Eslövs kommun!

Telefon: 0413-620 00
E-post: kommunen@eslov.se

Besöksadress:
Stadshuset, Gröna torg 2 i Eslöv

Postadress:
Eslövs kommun, 241 80 Eslöv

Org.nr: 212000-1173

Fler kontaktuppgifter 

Följ oss

Eslövs kommun på Facebooklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

 

Händer i Eslövlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebooksida, kommunala
och andra arrangemang
i Eslövs kommun

Eslöv och jaglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebooksida, nyheter
om Eslövs utveckling

Nyheter via RSS

Se alla våra kanaler