Eslövs kommun logotyp

Oljemålningar i stadshuset

Maria Ocampo, bosatt i Malmö, upplevde krig och dramatik i sin barndoms hemort i Peru. Nu målar hon om människors erfarenheter från krig och om viljan att skapa ett sätt att be om frihet och fred som världen behöver. Till tisdag den 15 april finns hennes målningar i Eslövs stadshus.
Maria Ocampo är född 1953 i Andahuayllas, en liten ort på 2800 meters höjd i Peru. Andahuayllas betyder "hela himlen vänder färger". Hennes far var geolog och hennes mor operasångerska. Redan som åttaåring började hon måla.

I samband med oroligheter i sitt hemland sökte Maria Ocampo asyl i Sverige 1992. Maria berättar att hon inspireras av bergslandskap och vattenfall som finns kvar i hennes minne sedan sin barndom i Peru.

I hennes tavlor ser man förnimmelser av färg och form av nostalgisk karaktär. Hon målar om erfarenheter från de människor som lever i krig och vill skapa ett sätt att be om frihet och fred som världen behöver.

Se hennes måleri i Eslövs stadshus, vardagar mellan klockan 08.00 och 16.30. Utställningen hänger till tisdag den 15 april.

Kontaktcenter

- välkommen till Eslövs kommun!

Telefon: 0413-620 00
E-post: kommunen@eslov.se

Besöksadress:
Stadshuset, Gröna torg 2 i Eslöv

Postadress:
Eslövs kommun, 241 80 Eslöv

Org.nr: 212000-1173

Fler kontaktuppgifter 

Följ oss

Eslövs kommun på Facebooklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

 

Händer i Eslövlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebooksida, kommunala
och andra arrangemang
i Eslövs kommun

Eslöv och jaglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebooksida, nyheter
om Eslövs utveckling

Nyheter via RSS

Se alla våra kanaler