Eslövs kommun logotyp

Ny rekrytering av förstelärare

Eslövs kommun fortsätter att rekrytera förstelärare till gymnasium och grundskola. Dessutom får Bergagymnasiet en lektor från halvårsskiftet.
Den 1 juli förra året införde regeringen karriärtjänsterna förstelärare och lektor. Målsättningen är att göra läraryrket mer attraktivt och säkra god undervisning för elever.

De lärare som utses ska ha visat en särskilt god förmåga att förbättra elevernas studieresultat och ett starkt intresse för att utveckla undervisningen.

En första rekrytering av förstelärare genomfördes under förra året. Nu pågår en ny rekrytering till både grundskolan och gymnasiet.

Bergagymnasiet har sedan förra året tre tjänster som förstelärare. Den förste juli blir det ytterligare två. Dessutom inrättas en tjänst som lektor.

Inom grundskolan har 13 anställda utsetts till förstelärare. Rekryteringen nu är inte helt klar men från den 1 juli blir det totalt ett 20-tal.

Eslöv kan få statliga bidrag till närmare 50 tjänster som förstelärare i år. Men så många kommer det inte att bli. Sökande med rätt kompetens saknas inom flera områden.

Kontaktcenter

- välkommen till Eslövs kommun!

Telefon: 0413-620 00
E-post: kommunen@eslov.se

Besöksadress:
Stadshuset, Gröna torg 2 i Eslöv

Postadress:
Eslövs kommun, 241 80 Eslöv

Org.nr: 212000-1173

Fler kontaktuppgifter 

Följ oss

Eslövs kommun på Facebooklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

 

Händer i Eslövlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebooksida, kommunala
och andra arrangemang
i Eslövs kommun

Eslöv och jaglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebooksida, nyheter
om Eslövs utveckling

Nyheter via RSS

Se alla våra kanaler