Eslövs kommun logotyp

Nya krav på parkering i Löberöd

Parkeringsmöjligheterna i Löberöd har åter kommit upp till diskussion sedan ett antal bilister fått betala för felparkering på Storgatan.
Parkeringssituationen i Löberöd har diskuterats vid flera tillfällen. När p-förbud infördes på Storgatan var anledningen att bilister ibland parkerade på båda sidor av gatan och att det var svårt att komma fram.

Förra året skrev 560-talet personer på namnlistor med krav på förbättrade möjligheter att parkera i Löberöd. Enda möjligheten att finna en parkering är på torget eller vid vårdcentralen, hette det i skrivelsen.

Trafikverket sa i ett yttrande nej till förslaget att tillåta parkering högst 15 minuter på huvudleden Storgatan. Trottoarerna är för smala för att göra en ficka i och det är för smala körfält för att kunna parkera längs trottoaren.

Eslövs kommun har nu fått en ny skrivelse om parkeringssituationen. I den framförs att vi är ute efter tillfällig parkering på max 15 minuter, så att man kan gå in i butiken, handla och komma ut därifrån utan några parkeringsböter.

I skrivelsen ingår en inbjudan att på plats studera parkeringssituationen. Eslövs kommun arbetar för att ett sådant möte ska genomföras.

Kontaktcenter

- välkommen till Eslövs kommun!

Telefon: 0413-620 00
E-post: kommunen@eslov.se

Besöksadress:
Stadshuset, Gröna torg 2 i Eslöv

Postadress:
Eslövs kommun, 241 80 Eslöv

Org.nr: 212000-1173

Fler kontaktuppgifter 

Följ oss

Eslövs kommun på Facebooklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

 

Händer i Eslövlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebooksida, kommunala
och andra arrangemang
i Eslövs kommun

Eslöv och jaglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebooksida, nyheter
om Eslövs utveckling

Nyheter via RSS

Se alla våra kanaler