Eslövs kommun logotyp

Nya avgifter till badet i Eslöv

Från årsskiftet blir det dyrare att bada på Karlsrobadet med äventyrsbadet i Eslöv. Senaste översynen av avgiften till badet gjordes i samband med att kommunen tog över ansvaret för driften hösten 2011.
Det är driftskostnaderna för badet som genom åren har blivit dyrare än i jämförelse med ursprungsbudgeten. Därav den avgiftshöjning som nu beslutats om. Äventyrsbadet fick också stängas under en månad i september förra året för reparation.

Samma pris för säsongskort och årskort
Några exempel på avgiftshöjningar är att det för att besöka äventyrsbadet från årsskiftet kommer att kosta 50 kronor istället för 45 kronor för barn och ungdomar mellan 3 och 18 år. Barn upp till tre år går gratis. För en vuxen, 19 år och uppåt, blir prishöjningen 15 kronor, från 65 kronor till 80 kronor. En familj kommer att få betala 220 kronor istället för som nu 180 kronor. Även månadskorten blir något dyrare. Inga prisjusteringar kommer dock att göras på säsongskort eller årskort.

För inträde till simhallen på badet höjs avgiften för vuxna, från 19 år, från 50 till 60 kronor. Barn och ungdomar betalar fortfarande 30 kronor. Pensionärer får betala 45 kronor istället för 35 kronor. En familj får idag betala 125 kronor för ett besök i simhallen men efter årsskiftet blir priset 140 kronor. Här höjs inte priset för varken månads, - säsongs- eller årskort.

Gäller från 1 januari
Under hösten 2011 invigdes det toppmoderna äventyrsbadet vid Karlsobadet, satsningen kostade 58 miljoner kronor. Tidigare hade endast ombyggnad och upprustning av det befintliga badet genomförts.

Beslutet om höjningen fattades av Kultur- och fritidsnämnden vid sitt senaste möte. Höjningen ska gälla från 1 januari 2015.

Kontaktcenter

- välkommen till Eslövs kommun!

Telefon: 0413-620 00
E-post: kommunen@eslov.se

Besöksadress:
Stadshuset, Gröna torg 2 i Eslöv

Postadress:
Eslövs kommun, 241 80 Eslöv

Org.nr: 212000-1173

Fler kontaktuppgifter 

Följ oss

Eslövs kommun på Facebooklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

 

Händer i Eslövlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebooksida, kommunala
och andra arrangemang
i Eslövs kommun

Eslöv och jaglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebooksida, nyheter
om Eslövs utveckling

Nyheter via RSS

Se alla våra kanaler