Eslövs kommun logotyp

Midsommar firas i fem orter

Midsommarfirande med sång och ringlekar anordnas i fem orter i Eslövs kommun. Besökarna får också hjälpa till att klä midsommarstången.
I Eslöv anordnas traditionsenligt midsommarfirande med tal, sång och danslekar vid Trollsjön klockan 15-17. Ringsjögillet och Harpolirarna medverkar. Arrangör är Eslövs kommun.

I Löberöd är det samling på torget klockan 9 för att hugga grönt. Midsommarstången kläs klockan 10 och reses en timme senare. Besökarna uppmanas ta med sig blommor till stången.

Midsommarfirandet startar klockan 11. Det blir underhållning och ringlekar med Sköna Bönor, lotteri och godisregn. Arrangör är Löberöds hembygdsförening.

I Marieholm anordnas firandet i Sundelius park. Midsommarstången kläs med start klockan 12.30. Barn och vuxna är välkomna och uppmanas ta med sig blommor.

Firandet startar klockan 14 med att midsommarstången reses. Därefter blir det dans, lekar och folkdans. Arrangör är Marieholms byaförening.

I Stehag anordnas firandet på gröningen vid skateparken. Alla är välkomna att hjälpa till och klä stången klockan 10.30.

Dansen kring midsommarstången startar klockan 15. I arrangemanget ingår också servering av kaffe, saft och kaka. Arrangör är Frisksportklubben Tor.

I Stockamöllan inleds midsommararrangemanget klockan 9.30 med samling på udden, där midsommarstången kläs. Besökarna uppmanas ta med sig blommor.

Midsommartåget till ängen startar klockan 11. Det avslutas med att stången reses. Dans runt midsommarstången blir det klockan 16. Arrangör är Möllerikeföreningen.

Kontaktcenter

- välkommen till Eslövs kommun!

Telefon: 0413-620 00
E-post: kommunen@eslov.se

Besöksadress:
Stadshuset, Gröna torg 2 i Eslöv

Postadress:
Eslövs kommun, 241 80 Eslöv

Org.nr: 212000-1173

Fler kontaktuppgifter 

Följ oss

Eslövs kommun på Facebooklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

 

Händer i Eslövlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebooksida, kommunala
och andra arrangemang
i Eslövs kommun

Eslöv och jaglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebooksida, nyheter
om Eslövs utveckling

Nyheter via RSS

Se alla våra kanaler