Eslövs kommun logotyp

Marcus Horning förste tillväxtchefen

Marcus Horning är Eslövs kommuns förste tillväxtchef. Han tillträdde på måndagen som ansvarig för den nyinrättade tillväxtavdelningen.
Marcus Horning har de tre senaste åren varit chef för projektkontoret Spårvagnar i Skåne. Kontoret har arbetat med planering, utredning och förberedelser kring införande av spårvagnar i Lund, Malmö och Helsingborg.

- Det är ett speciellt projekt eftersom det är ett samarbete mellan tre städer och en region, men även då det handlar om en ny form av kollektivtrafik i Skåne, säger Marcus Horning. Tidigare har det varit strategisk samhällsplanering som varit mitt fokus.

- Jag är samhällsvetare och har under min tid på Malmö stad och Atkins Sverige arbetat med strategiska frågor med kommuner och regioner som främsta uppdragsgivare. Att samla olika kompetenser för att belysa strategiska frågor är nyckeln till framgång. Då bryts ny mark och perspektiven vidgas. Att dra nytta av varandras olika perspektiv och erfarenhet är viktigt för att lyckas.

Eslövs kommun genomförde i våras en omorganisation och bildade en tillväxtavdelning inom kommunledningskontoret. I den nya avdelningens kompetens ingår hållbar stadsbyggnad, social hållbarhet och utveckling av näringslivet. En övergripande målsättning är att skapa en positiv utveckling för kommunen.

- Jag tycker det är en intressant organisation, där olika kompetenser har samlats i en avdelning. Det finns förutsättningar att jobba på det sättet i en kommun av Eslövs storlek. I en större kommun blir det mer stuprör.

- Ett annat skäl till att jag sökte jobbet var att jag tycker det är intressant att få vara med i ett tidigt skede och bygga upp något. Eslöv har ett gott rykte som en framåt kommun och att det blir saker gjorda här. Det finns ett intressant näringsliv med både bredd och djup, som bådar gott för framtiden.

- Samtidigt händer det väldigt mycket i Malmö-Lund-regionen som påverkar Eslöv. Det ska bli intressant att se vad vi kan göra gemensamt.

Marcus Horning är 40 år och bor i Malmö med sin familj.

- Som inbiten cyklist har jag upplevt det fantastiska landskapet och naturen i Eslövs kommun bland annat genom cykelloppet Grand Fondo Eslöv. Jag har också arbetat med planering av ett bostadsområde i västra Eslöv under min tid på Atkins.

- Men framförallt så ska det bli intressant att lära sig mer och ta del av tankar och idéer från verksamma och boende i kommunen och gemensamt staka ut vägen framåt.

Marcus Horning

Marcus Horning, Eslövs kommuns förste tillväxtchef. Foto: Anna Terstad/Eslövs kommun

Kontaktcenter

- välkommen till Eslövs kommun!

Telefon: 0413-620 00
E-post: kommunen@eslov.se

Besöksadress:
Stadshuset, Gröna torg 2 i Eslöv

Postadress:
Eslövs kommun, 241 80 Eslöv

Org.nr: 212000-1173

Fler kontaktuppgifter 

Följ oss

Eslövs kommun på Facebooklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

 

Händer i Eslövlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebooksida, kommunala
och andra arrangemang
i Eslövs kommun

Eslöv och jaglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebooksida, nyheter
om Eslövs utveckling

Nyheter via RSS

Se alla våra kanaler