Eslövs kommun logotyp

Lättläst i Eslövs stadsbibliotek

Eslövs stadsbibliotek är ett av tre bibliotek i Skåne som nominerats till Bästa lättlästa bibliotek. Priset delas ut av Centrum för lättläst.
Det är sjätte gången som Centrum för lättläst delar ut ett pris på 10 000 kronor till ett bibliotek som på ett förtjänstfullt sätt lyft fram lättläst litteratur, lättlästa tidningar och lättläst samhällsinformation.

Kravet för nominering är främst att biblioteket insett behovet av lättläst för flera grupper, läsare med svenska som andraspråk, personer med dyslexi, intellektuell funktionsnedsättning och äldre med demens.

Men det handlar också om ovana läsare, som är en stor grupp. Biblioteket ska arbeta med aktiv marknadsföring riktad till de målgrupperna eller uppsökande verksamhet. Böcker och tidningar ska placeras så att de är lätta att hitta.

- Det är en demokratifråga att alla ska få tillgång till litteratur och nyheter, säger Ann Katrin Agebäck, direktör vid Centrum för lättläst. Där fyller biblioteken en mycket viktig funktion.

Tre bibliotek i Skåne är nominerade till priset. Det är Eslövs stadsbibliotek, Vellinge bibliotek och Komvux bibliotek i Lund. Priset delas ut vid Internationella läskunnighetens dag den 9 september.

Kontaktcenter

- välkommen till Eslövs kommun!

Telefon: 0413-620 00
E-post: kommunen@eslov.se

Besöksadress:
Stadshuset, Gröna torg 2 i Eslöv

Postadress:
Eslövs kommun, 241 80 Eslöv

Org.nr: 212000-1173

Fler kontaktuppgifter 

Följ oss

Eslövs kommun på Facebooklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

 

Händer i Eslövlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebooksida, kommunala
och andra arrangemang
i Eslövs kommun

Eslöv och jaglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebooksida, nyheter
om Eslövs utveckling

Nyheter via RSS

Se alla våra kanaler