Eslövs kommun logotyp

Landslaget i bordtennis laddar i Eslöv

Just nu befinner sig Sveriges herrlandslag i bordtennis i Eslöv för uppladdning inför VM. Detta är sista landslagssamlingen före VM, som går i Japan den 28 april till den 5 maj.
Att man väljer Eslöv beror på tillgången till bra och anpassade träningslokaler i Blomsterbergshallen, och naturlig sparring med tanke på EAI Bordtennis starka lag.

Av de sex spelare som är uttagna till landslagstruppen åker fem till VM i Tokyo och en är reserv på hemmaplan. Förra gången det var VM tog Sverige en sjätteplats.

- Det blir riktigt tufft att nå samma placering i år, berättar Anders Johansson, sportchef i Svenska bordtennisförbundet. En realistisk målsättning är att bli bland de tolv bästa.

Eslöv, som är ett starkt bordtennisfäste, kommer under nästa säsong att utvecklas till ett nationellt juniorcenter. Det innebär att många landslagsläger kommer att förläggas i Eslöv i samarbete med EAI Bordtennis.

Bordtennisen i Eslöv har under lång tid varit mycket framgångsrik. Herrarna har tagit SM-guld åtta gånger de senaste nio åren, och damerna har tagit guld de senaste två åren. Det satsas också internationellt och Eslövs AI spelade Champions League säsongen 2013/2014.

- Det är viktigt för svensk bordtennis att det finns klubbar med internationella ambitioner, påpekar Anders Johansson. Eslöv ligger längst fram när det gäller det internationella tänkandet. Jag hoppas att detta ger ringar på vattnet för andra klubbar.

Nästa säsong stärker bordtennisen sin ställning i Eslöv ytterligare. Några landslagsspelare på juniorsidan ansluter till EAI:s träningstrupp och det kommer också några nya spännande namn till pingisgymnasiet.

Anders Johansson, sportchef i Svenska Bordtennisförbundet

Anders Johansson, sportchef i Svenska Bordtennisförbundet

Kontaktcenter

- välkommen till Eslövs kommun!

Telefon: 0413-620 00
E-post: kommunen@eslov.se

Besöksadress:
Stadshuset, Gröna torg 2 i Eslöv

Postadress:
Eslövs kommun, 241 80 Eslöv

Org.nr: 212000-1173

Fler kontaktuppgifter 

Följ oss

Eslövs kommun på Facebooklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

 

Händer i Eslövlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebooksida, kommunala
och andra arrangemang
i Eslövs kommun

Eslöv och jaglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebooksida, nyheter
om Eslövs utveckling

Nyheter via RSS

Se alla våra kanaler