Eslövs kommun logotyp

Krav på skötsel av träd och buskar

Fastighetsägare i Eslöv måste bli mycket bättre på att sköta träd och buskar intill trottoarer. Kravet framförs i ett medborgarförslag.
Många villaägare är mindre intresserade av att sköta sin del av trottoaren än sin egen trädgård, heter det i medborgarförslaget.

Häckar och träd sticker ut på trottoaren, vilket gör att två personer inte kan gå i bredd när de ska passera vissa fastigheter runt om i hela Eslöv.

Buskar och träd har vuxit ut en meter från tomtgränsen. På många ställen finns nästan ingen häck inne på tomten, utan den finns på trottoaren.

Eslövsbon har också reagerat mot att det finns fastigheter som aldrig tar hand om löven från stora träd. De gående vadar i lövhögar när de passerar tomterna.

I medborgarförslaget ingår att Eslövs kommun ska genomföra en inventering gata för gata och sedan ge berörda fastighetsägare en tidsfrist att klippa träd och buskar.

Uppskattningsvis 300 fastigheter borde klippa sina häckar och träd och sköta sin del av trottoaren, skriver Eslövsbon, som hoppas att åtgärder genomförs under sommaren.

Kontaktcenter

- välkommen till Eslövs kommun!

Telefon: 0413-620 00
E-post: kommunen@eslov.se

Besöksadress:
Stadshuset, Gröna torg 2 i Eslöv

Postadress:
Eslövs kommun, 241 80 Eslöv

Org.nr: 212000-1173

Fler kontaktuppgifter 

Följ oss

Eslövs kommun på Facebooklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

 

Händer i Eslövlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebooksida, kommunala
och andra arrangemang
i Eslövs kommun

Eslöv och jaglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebooksida, nyheter
om Eslövs utveckling

Nyheter via RSS

Se alla våra kanaler