Eslövs kommun logotyp

Kraftig ökning av trygghetslarmen

Trygghetslarmen i Eslöv har ökat kraftigt de senaste två åren. Ökningen är så kraftig att Eslöv behöver en larmcentral som kan besvara larmen.
I november 2012 besvarades 1 325 inkomna larm. Då fanns det 596 installerade trygghetslarm. I november 2014 besvarades 3 587 larm. Då fanns det 695 trygghetslarm installerade.

- Behoven av hjälp har ökat, säger vård- och omsorgsnämndens ordförande Tony Hansson. Det är fler sjuka som är hemma och behöver hjälp.

Larmen har hittills gått direkt till kommunens hemvårdsgrupper, som rycker ut vid larm. Med många larm kan det innebära flera vidarekopplingar.

- Vi måste ha en larmcentral till verksamheten, säger Tony Hansson. Men det är inte troligt att vi bygger upp den själva. Det finns möjlighet att köpa tjänsten.

I framtidsplanerna ingår också att byta ut analoga larm mot digitala. I nuläget är det en liten andel digitala larm i Eslövs kommun.

En anledning till bytet är att det analoga nätet släckt ner successivt. En annan anledning är att det börjar bli svårt att få reservdelar.

Kontaktcenter

- välkommen till Eslövs kommun!

Telefon: 0413-620 00
E-post: kommunen@eslov.se

Besöksadress:
Stadshuset, Gröna torg 2 i Eslöv

Postadress:
Eslövs kommun, 241 80 Eslöv

Org.nr: 212000-1173

Fler kontaktuppgifter 

Följ oss

Eslövs kommun på Facebooklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

 

Händer i Eslövlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebooksida, kommunala
och andra arrangemang
i Eslövs kommun

Eslöv och jaglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebooksida, nyheter
om Eslövs utveckling

Nyheter via RSS

Se alla våra kanaler