Eslövs kommun logotyp

Ja till nytt avtal om fler platser

Eslövs kommun ska skriva ett nytt avtal med Migrationsverket som innebär att kommunen från den 1 november ska ta emot 32 ensamkommande barn mot dagens 12 barn. Detta beslöt kommunfullmäktige vid sitt sammanträde på måndagen.
Från och med den 1 januari 2014 ändrades lagen (1994:137) om mottagande av asylsökande med flera på så sätt att Migrationsverket ges utvidgade möjligheter till anvisning av ensamkommande barn.

288 av 290 har avtal
Genom lagändringen kan nu samtliga Sveriges kommuner anvisas att ta emot ensamkommande barn oavsett om kommunen sedan tidigare har en överenskommelse om mottagande eller inte. Den 1 juni 2014 hade 288 kommuner tecknat en överenskommelse med Migrationsverket.

I Eslövs kommuns nuvarande avtal med Migrationsverket är överenskommet
om tre asylplatser samt nio platser för barn som erhållit permanent uppehållstillstånd, det vill säga totalt tolv platser.

Debatt före beslut
Det avtal som nu ska skrivas med Migrationsverket, efter samråd med länsstyrelsen, innebär att Eslöv ska kunna ta emot 32 ensamkommande barn. Tio av dessa ska vara asylboende, övriga platser för barn som har permanent uppehållstillstånd. Kommunstyrelsen har tidigare sagt ja till att ett nytt avtal ska skrivas.

I måndags togs så ärendet upp i kommunfullmäktige. Beslutet om att Eslövs kommun ska skriva ett nytt avtal med Migrationsverket föranleddes av en debatt. Sverigedemokraterna reserverade sig mot beslutet.

Kontaktcenter

- välkommen till Eslövs kommun!

Telefon: 0413-620 00
E-post: kommunen@eslov.se

Besöksadress:
Stadshuset, Gröna torg 2 i Eslöv

Postadress:
Eslövs kommun, 241 80 Eslöv

Org.nr: 212000-1173

Fler kontaktuppgifter 

Följ oss

Eslövs kommun på Facebooklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

 

Händer i Eslövlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebooksida, kommunala
och andra arrangemang
i Eslövs kommun

Eslöv och jaglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebooksida, nyheter
om Eslövs utveckling

Nyheter via RSS

Se alla våra kanaler