Eslövs kommun logotyp

Inre bilder med Lena Cronström

För konstnären Lena Cronström är konst allvar, som öppnar nya möjligheter att uttrycka sig. Nu ställer hon ut både måleri, glas och sidentryck i stadshusets foajé i Eslöv.
Konst ska kunna stanna, ge ett avtryck och en känsla, menar Lena Cronström i en presentation av sig själv via sin hemsida.

– Ett konstverk tolkas genom den erfarenhet varje människa bär inom sig. Därför är det alltid intressant att diskutera måleri med besökare av utställningar, menar hon.

Deltagit i en rad utställningar
Lena Cronströms tekniker är i huvudsak akvarell, akryl och sedan några år även glas. Hon är utbildad vid bland annat Skånska målarskolan för bland annat Tage Hansson och har deltagit i en rad samlingsutställningar varav fler än tio har varit jurybedömda.

Målat för nobelpristagarna
2011 fick Lena Cronström dessutom ett riktigt hedersuppdrag av Kungliga VetenskapsAkademien. Att måla akvareller till diplomen som delas ut till Nobelpristagarna under tre år.  2011 målade hon diplomet till kemipristagaren. 2012 fick de två fysikpristagarna diplom målade av Lena Cronström och förra året var det ekonomipristagarens tur.

Det är Eslövs kommuns konstförening, eko, som ansvarar för utställningen med Lena Cronström I stadshusets foajé. Den är öppen för allmänheten varje måndag-fredag klockan 08.00-16.30. Utställningen är på plats hela februari.

Kontaktcenter

- välkommen till Eslövs kommun!

Telefon: 0413-620 00
E-post: kommunen@eslov.se

Besöksadress:
Stadshuset, Gröna torg 2 i Eslöv

Postadress:
Eslövs kommun, 241 80 Eslöv

Org.nr: 212000-1173

Fler kontaktuppgifter 

Följ oss

Eslövs kommun på Facebooklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

 

Händer i Eslövlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebooksida, kommunala
och andra arrangemang
i Eslövs kommun

Eslöv och jaglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebooksida, nyheter
om Eslövs utveckling

Nyheter via RSS

Se alla våra kanaler