Eslövs kommun logotyp

Ingen vanlig lördag på Eslövs stadsbibliotek

Med ballonger, nybryggt kaffe och mumsgoda kanelbullar diskuterade kommunalrådet Henrik Wöhlecke belysning, bygglov och mycket annat med eslövsborna i samband med att Medborgarcentrum invigde sin etablering i stadsbiblioteket under lördagsförmiddagen.  
– Att Medborgarcentrum nu också finns på stadsbiblioteket är en mycket bra satsning för att du som medborgare lättare att komma i kontakt med oss som arbetar inom kommunen.  Under våren kommer också motsvarande service att etableras på i första hand två av våra filialbiblioteket, också ett mycket bra initiativ, konstaterade Henrik Wöhlecke i sitt invigningstal.

Invigningen av Medborgarcentrums närvaro på stadsbiblioteket på lördagsförmiddagen var första steget i projektet "Hela Eslöv ska prata". Projektet, som ska pågå under hela 2014, ska innehålla en rad aktiviteter som ska göra det än lättare för eslövsborna att komma i kontakt med kommunen, dess service och tjänster. Viljan är också att satsningen ska öka medborgarnas delaktighet och engagemang i frågor som rör Eslöv.

Ingen "vanlig" lördag på biblioteket
Det blev alltså ingen "vanlig" lördagsöppet på stadsbiblioteket under lördagsförmiddagen. Bottenvåningen hade förvandlats till en invigningplats med cafébord, ballonger och ett frågebord där tjänstemän från kommunen direkt kunde svara på frågor om sådant som föreningsverksamheten i Eslöv, belysning på våra gator och torg och konsumentfrågor. Dagen till ära hade också en vagn med riktig gofika dukats upp. Daglig verksamhet hade bakat de smaskiga bullarna.

Från måndag den 20 januari finns alltså representanter från Medborgarcentrum på stadsbiblioteket under vissa timmar varje vecka. Varannan torsdag kommer också kommunens konsumentrådgivare att finnas på plats för att ge råd och stöd i olika konsumentfrågor.

Finns på plats varje vardag
Medborgarcentrum kommer att finnas på stadsbiblioteket under följande tider varje vecka;

  • Måndag klockan 10.00-12.00
  • Tisdag klockan 13.00-16.00
  • Onsdag klockan 13.00-16.00
  • Torsdag klockan 13.00-19.00
  • Fredag klockan 13.00-16.00

Positivt ibland besökarna
Ibland de eslövsbor som deltog i invigningen på lördagen hördes genomgående positiva kommentarer om Medborgarcentrums etablering på stadsbiblioteket. Eller som en dam uttryckte det.

– Jag är pensionär och tycker det är väldigt jobbigt att ta mig ända bort till stadshuset på Gröna torg. Nu får jag betydligt närmre, det här passar mig perfekt.

Invigning av Medborgarcenturm på stadsbiblioteket.

Kommunalrådet Henrik Wöhlecke invigde Medborgarcentrums etablering på stadsbiblioteket på lördagsförmiddagen.

Kontaktcenter

- välkommen till Eslövs kommun!

Telefon: 0413-620 00
E-post: kommunen@eslov.se

Besöksadress:
Stadshuset, Gröna torg 2 i Eslöv

Postadress:
Eslövs kommun, 241 80 Eslöv

Org.nr: 212000-1173

Fler kontaktuppgifter 

Följ oss

Eslövs kommun på Facebooklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

 

Händer i Eslövlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebooksida, kommunala
och andra arrangemang
i Eslövs kommun

Eslöv och jaglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebooksida, nyheter
om Eslövs utveckling

Nyheter via RSS

Se alla våra kanaler