Eslövs kommun logotyp

Inga nyval till styrelse på fyra år

Kommunstyrelsen i Eslöv kan inte få några nya ledamöter eller ersättare på fyra år. Politikerna utsågs genom så kallade proportionella val.
Yrkandet om proportionella val till kommunstyrelsen framfördes av Sverigedemokraterna. Partiet har tillräckligt många mandat i fullmäktige för att få igenom kravet.

- Proportionella val innebär att låsa styrelsen , sa Ingemar Jeppsson (C). Nya ledamöter kan inte väljas. Om vi hade haft proportionella val för fyra år sedan hade Sverigedemokraterna nu saknat representanter i fyra nämnder.

- Proportionella val finns som ett skydd för små partier, sa Daniel Rhodin (FP). Men praxis är att man inte gör allvar av hotet. Det ställer till för mycket för alla partier. Det är ett jättestort problem att inte kunna välja in nya ledamöter.

Fredrik Ottesen (SD) reagerade mot talet om praxis.

- Praxis i Eslöv var ett kommunalråd för majoriteten och ett för oppositionen. Sedan ändrades det.  Var fanns diskussionen om det? Jag har inte fått vara med i några diskussioner och jag representerar Eslövs näst största parti. Ett oppositionsråd är demokrati för mig.

Samtliga Sverigedemokrater röstade för proportionella val av ordinarie och ersättare i kommunstyrelsen och därmed fick en sluten omröstning med valsedlar genomföras.

Kontaktcenter

- välkommen till Eslövs kommun!

Telefon: 0413-620 00
E-post: kommunen@eslov.se

Besöksadress:
Stadshuset, Gröna torg 2 i Eslöv

Postadress:
Eslövs kommun, 241 80 Eslöv

Org.nr: 212000-1173

Fler kontaktuppgifter 

Följ oss

Eslövs kommun på Facebooklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

 

Händer i Eslövlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebooksida, kommunala
och andra arrangemang
i Eslövs kommun

Eslöv och jaglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebooksida, nyheter
om Eslövs utveckling

Nyheter via RSS

Se alla våra kanaler