Eslövs kommun logotyp

Högtidlig invigning av brandstation

Eslövs nya brandstation vid Vikhemsvägen invigdes med tal, musik, flagghissning, rörkapning och stort tårtkalas.
Lämplig plats för en ny brandstation i Eslöv diskuterades under en längre tid. Det blev en om- och tillbyggnad vid Vikhemsvägen i östra Eslöv.

Befintliga lokaler har kompletterats med hiss och toaletter. Industridelen har byggts om till träningslokaler, utbildningshall och omklädningsrum.

Dessutom har en tillbyggnad genomförts. Där finns vagnhall för räddningstjänstens fordon och på andra våningen övernattningsrum för brandmän i tjänst.

100-talet personer kom till den högtidliga invigningen. Det blågula bandet var ersatt av ett blågult rör, som kommunalrådet Cecilia Lind klippte med en hydraulisk avbitartång modell större.

- Jag är övertygad om att vi aldrig har haft en mer kompetent räddningstjänst än vi har nu, sa Cecilia Lind. Och vi har aldrig haft en så välutrustad räddningstjänst.

I talet betonade hon vikten av samarbete, det samarbete som inleddes för åtta år sedan när Räddningstjänsten Syd bildades.

- Detta är den tredje brandstationen som Eslöv invigt de senaste åren, sa Cecilia Lind. Först Marieholm, därefter Löberöd och nu Eslöv. Detta hade inte varit möjligt utan ett gott samarbete.

Samarbetet har gett ökad kompetens, bättre utrustning, utvecklat det förebyggande arbetet och förbättrat arbetsmiljön för de anställda.

Onsdagen den 28 maj klockan 14-17 får allmänheten möjlighet att besöka den nya brandstationen. Det blir visning av stationen och tipsrunda.

Besökarna kan också släcka en mindre brand med brandsläckare och filt, testa brandmännens overall och andningsutrustning, sitta i en brandbil och titta på bilarnas utrustning.

brandstation

Kommunalrådet Cecilia Lind invigde den nya brandstationen genom att klippa av ett blågult rör med en hydraulisk avbitartång. Foto: Anna Terstad/Eslövs kommun

brandstation

Invigningen av brandstationen firades med stort tårtkalas. Tal, musik och flagghissning var andra inslag.

brandstation

Om- och tillbyggnad av kontors- och industrilokaler har gett Eslöv en ny brandstation. 100-talet personer deltog i invigningen.

Kontaktcenter

- välkommen till Eslövs kommun!

Telefon: 0413-620 00
E-post: kommunen@eslov.se

Besöksadress:
Stadshuset, Gröna torg 2 i Eslöv

Postadress:
Eslövs kommun, 241 80 Eslöv

Org.nr: 212000-1173

Fler kontaktuppgifter 

Följ oss

Eslövs kommun på Facebooklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

 

Händer i Eslövlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebooksida, kommunala
och andra arrangemang
i Eslövs kommun

Eslöv och jaglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebooksida, nyheter
om Eslövs utveckling

Nyheter via RSS

Se alla våra kanaler