Eslövs kommun logotyp

Fullmäktige godkände budget 2015

Kommunfullmäktige i Eslöv godkände på måndagskvällen socialdemokraternas och moderaternas gemensamma förslag till budget för 2015.
De åtta partierna i kommunfullmäktige var helt överens om oförändrad skatt. Skattesatsen fastställdes till 20:24 kronor.

- Vi lägger en stark budget, förklarade Johan Andersson (S). Det är viktigt att vi klarar överskottsmålet på en procent. Därför är det viktigt att hålla budgeten.

- Det är ytterst oansvarigt att kommunen tar statliga kostnader, sa Fredrik Ottesen (SD).  Jag är inte emot Marieholmsbanan men en del av finanseringen skulle inte landat på kommunen.

- Eslöv har en stabil intäktsökning på cirka 60 miljoner per år, sa Henrik Wöhlecke (M). Det finns inga smygbesparingar eller osthyvlingar i budgeten. Vi satsar främst på skola och äldreomsorg.

- Det finns inte utrymme för några större satsningar, sa Annette Linander (C). Det är svårt att ange en fördelning av pengar när de nya målen inte är klara.

Sverigedemokraterna, Centerpartiet, Folkpartiet och Nya Kommunpartiet Eslöv presenterade en rad tilläggsförslag i sina budgetalternativ. Men samtliga avslogs av fullmäktige.

Debatten handlade främst om ett förslag till ny organisation från Folkpartiet. I förslaget ingick bland annat en återgång till samlad socialnämnd.

Kommunfullmäktige godkände förslag till budget 2015 och plan 2016-17, inklusive investeringsbudget. Den största satsningen är 66,9 miljoner till Marieholmsbanan 2015-16.

Kontaktcenter

- välkommen till Eslövs kommun!

Telefon: 0413-620 00
E-post: kommunen@eslov.se

Besöksadress:
Stadshuset, Gröna torg 2 i Eslöv

Postadress:
Eslövs kommun, 241 80 Eslöv

Org.nr: 212000-1173

Fler kontaktuppgifter 

Följ oss

Eslövs kommun på Facebooklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

 

Händer i Eslövlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebooksida, kommunala
och andra arrangemang
i Eslövs kommun

Eslöv och jaglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebooksida, nyheter
om Eslövs utveckling

Nyheter via RSS

Se alla våra kanaler