Eslövs kommun logotyp

Friidrott på sommarschemat

Just nu är Eslövs AI:s friidrottsskola igång på Ekevalla idrottsplats. Här får barn med olika funktionsnedsättningar och behov prova på grenar som exempelvis längdhopp, löpning, kula och höjdhopp tillsammans med en ledare från EAI under ett par veckors tid.
EAI:s friidrottsskola för barn med funktionsnedsättning

EAI:s friidrottsskola för barn med funktionsnedsättning

Än så länge är det bara två barn som deltagit men nästa vecka räknar man med några till. Börje Hägg, ordförande i EAI Friidrott, betonar att barnen är med helt utifrån sina egna förutsättningar och intressen.
 
- Det finns ingen som helst press att prestera här, säger han. Barnen får leka och lära på sina egna villkor.
 
Ledaren Ebba, själv aktiv friidrottare i EAI, börjar med uppvärmning och stretching tillsammans med barnen. Sedan får barnen själva välja gren. De önskar längdhopp, och efter en drickapaus i solen förflyttar de sig till den lite skuggigare längdhoppsgropen.
 
- Den här friidrottsskolan är toppen, säger mamman till en av deltagarna. Detta är inget min dotter har provat tidigare, men eftersom hon är väldigt nyfiken på och positiv till nya aktiviteter så är det bra att hon kan prova även friidrott på detta vis. Och friidrotten har ju många grenar att välja på, vilket är jättebra, för då är chansen större att någon eller några grenar passar just henne. Det är så härligt att se hur glada barnen blir när de lyckas och har kul med något nytt. Det stärker deras självförtroende.

Börje Hägg hoppas att EAI kan fortsätta med någon liknande aktivitet i höst, för barn med olika former av funktionsnedsättningar, men det beror på om man får tag i en ledare.

- Jag hoppas verkligen att de fortsätter med detta initiativ, så att fler barn med särskilda behov får chans att prova och delta, avslutar mamman. Det behövs. Jag kör gärna dessa extra mil med min dotter under denna period för att hon ska ska kunna delta. Vi bor några mil härifrån nämligen.

EAI:s friidrottsskola för barn med funktionsnedsättning
EAI:s friidrottsskola för barn med funktionsnedsättning

Kontaktcenter

- välkommen till Eslövs kommun!

Telefon: 0413-620 00
E-post: kommunen@eslov.se

Besöksadress:
Stadshuset, Gröna torg 2 i Eslöv

Postadress:
Eslövs kommun, 241 80 Eslöv

Org.nr: 212000-1173

Fler kontaktuppgifter 

Följ oss

Eslövs kommun på Facebooklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

 

Händer i Eslövlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebooksida, kommunala
och andra arrangemang
i Eslövs kommun

Eslöv och jaglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebooksida, nyheter
om Eslövs utveckling

Nyheter via RSS

Se alla våra kanaler