Eslövs kommun logotyp

Fotoutställning om en helt vanlig dag

Med en humor, nyfikenhet och reflektion som ingen vuxen kan plocka fram bjuder Eslövs alla förskolebarn till en utforskande och lustfylld utställning med fotografier på Medborgarhuset i Eslöv. Samtliga bilder i utställningen är tagna den 17 september 2013.
De är underfundiga, kloka, roliga, varma, intressanta, tänkvärda, spontana och så mycket mer. Bilderna speglar barnens perspektiv, både i perspektivet hur barnen ser på sin omvärld men också i det perspektivet att de inte alltid är så långa just för att de är barn. Som vuxen blir du tjusad, överraskad, imponerad och mycket glad.

– Vår förhoppning med utställningen, och den skrift som vi har tagit fram, är verkligen att utifrån ett barns perspektiv beskriva det ständigt pågående lärandet som sker i förskolans verksamhet, konstaterar Ann-Marie Mattsson, avdelningschef för förskoleverksamheten i Eslövs kommun.

Skildra en helt vanlig dag
Den 17 september förra året fotograferade alltså alla barn i den kommunala förskolan i Eslöv sitt lärande under en dag. Dagen var en helt vanlig dag, och det var just det som var poängen. Att barnen skulle skilda sin dag under just en helt vanlig dag. Varje förskoleavdelning fick sedan göra ett urval på fem bilder. Totalt 400 bilder visas i utställningen på Medborgarhuset och i den tillhörande skriften.

400 härliga bilder
Fotoprojektet har fått namnet "En dag — Lärandets under" och bygger på "A Day in the World" som är det största fotografiska dokumentationsprojekt av människor i hela världen, just där vem som vill kan dokumentera sina dagliga rutiner under ett dygn.

– Vi kände att bilden som sådan skulle kunna användas för att på ett tydligt sätt kommunicera både abstrakta och konkreta idéer. Utforskande, nyfikenhet och lust at lära utgör grunden för den pedagogiska verksamheten, som ska utgå från barnens erfarenheter, intressen och behov. Att visa det tycker jag verkligen barnen har lyckats med i sina härliga bilder, säger Ann-Marie Mattsson.

Missa den inte!
Utställningen pågår till och med den 31 januari. Den hänger ner för trappan i Medborgarhuset. Utställningen är öppen alla vardagar mellan klockan 09.00-16.00 samt varierande kvällar och helger. Missa den inte!

Fotoutställning med förskolorna i Medborgarhuset.

Med humor och nyfikenhet skildrar förskolebarnen i Eslöv en helt vanlig dag i en rad fotografier på Medborgarhuset. Foto: Anna Terstad/Eslövs kommun

Kontaktcenter

- välkommen till Eslövs kommun!

Telefon: 0413-620 00
E-post: kommunen@eslov.se

Besöksadress:
Stadshuset, Gröna torg 2 i Eslöv

Postadress:
Eslövs kommun, 241 80 Eslöv

Org.nr: 212000-1173

Fler kontaktuppgifter 

Följ oss

Eslövs kommun på Facebooklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

 

Händer i Eslövlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebooksida, kommunala
och andra arrangemang
i Eslövs kommun

Eslöv och jaglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebooksida, nyheter
om Eslövs utveckling

Nyheter via RSS

Se alla våra kanaler