Eslövs kommun logotyp

Förnyelse av flera grönområden

Turkisk trädhassel, Platan och den ovanliga Ginkgo. I tre tätorter i Eslövs kommun har grönområden förnyats och förskönats med vanliga och ovanliga växter.  Även i Eslöv genomfördes förnyelse av buskar och träd under förra året.
Ett av de områden som förnyats är grönområdet vid Körsbärsvägen i Flyinge. En del buskage har tagits bort och träd planterats. Trädplanteringen har omfattat körsbärsträd och prydnadsaplar. Även en har Platan planterats, ett riktigt stort träd som kan 30 och 40 meter högt. Till det den ovanliga Ginkgo, eller ett kinesiskt tempelträd som det unika trädet kallas på svenska.

Sittplats med utsikt över ån
I Hurva har grönområde som heter Fäladsparken, mellan Stationsvägen och Tunnbindarvägen, förnyats och förskönats. Träden som har planterats där är lönn och körsbärsträd. Dessutom har en blodbok planterats som ett vårdträd och buskar satts vid sittplatserna.

I Gårdstånga har ett grönområde ner mot Kävlingeån fått ett nytt ansikte. En äldre lekplats har tagits bort, området har iordningställts och gammal asfalt avlägsnats. Parken har nu också fått sittplatser med utsikt över ån. På området har rödek, körsbärsträd och den pepparkaksdoftande katsuran sats.

En härlig japansk vingnöt
Även i centralorten Eslöv har det alltså skett förändringar. Det gäller bland annat området Vattningen, som ofta också kallas Vanningen, vid Remmarlövsvägen som lyfts.

Där fälldes flera stora träd för några år sedan och dessa har nu ersatts med körsbärsträd, rhododendron, lärk, idegran och en härlig japansk vingnöt. Dessutom en turkisk trädhassel, ett allt populärare träd i offentlig plantering.

Dubbelblommande en absolut favorit
Det körsbärsträd som har planterats i Flyinge, Gårdstånga och Eslöv är av sorten Prunus avium "plena" eller dubbelblommande fågelbär som den kallas på svenska. En absolut favorit, konstaterar Matilda Svensson, entreprenadledare i Eslövs kommun.
 
– Träden blir 15–30 meter höga och är otroligt vackra på våren med sina stora klasar av vita blommor. Ett alldeles underbart träd, menar Matilda Svensson.  

Förnyelse med ek
Under förra året planterades också grupper av träd i Stadsparken i Eslöv och vid Trollsjöområdet. I Stadsparken, längs med Kyrkogatan och Trollsjögatan sattes en rad med lind och vid Trollsjön förnyades skogen med ek.

Kontaktcenter

- välkommen till Eslövs kommun!

Telefon: 0413-620 00
E-post: kommunen@eslov.se

Besöksadress:
Stadshuset, Gröna torg 2 i Eslöv

Postadress:
Eslövs kommun, 241 80 Eslöv

Org.nr: 212000-1173

Fler kontaktuppgifter 

Följ oss

Eslövs kommun på Facebooklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

 

Händer i Eslövlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebooksida, kommunala
och andra arrangemang
i Eslövs kommun

Eslöv och jaglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebooksida, nyheter
om Eslövs utveckling

Nyheter via RSS

Se alla våra kanaler