Eslövs kommun logotyp

Filmpriser till elever vid Kulturskolan

Tre elever vid Eslövs kulturskola vann i helgen priser på Skånes filmfestival Pixel i Ystad.
På Pixel Junior visades filmer gjorda av barn och ungdomar upp till 16 år. Av 59 bidrag belönades fyra stycken med priser. Tolvåriga Nasira Sublaben från Eslövs kulturskola vann priset för bästa film för "Maybe in your Head".

Nasira Sublaben började på film vid Eslövs kulturskola i höstas. Filmen "Maybe in your Head" är hennes första film och är gjord i cut-out teknik. Detta innebär att huvuden i papper klipps itu och andra huvuden kommer fram. Filmen är 56 sekunder lång.

- Nasira är bland de nyaste i en filmgrupp med barn som gått flera år på filmen vid kulturskolan, berättar filmpedagogen Mia Hulterstam. Hon är ambitiös och jätteduktig.

Juryns motivering till priset för bästa film: "Första pris går till en stilsäker, fantasifull och humoristisk film med fint detaljarbete. En alldeles utmärkt lagom lång film där bild, ljud och musik samverkar på ett optimalt sätt. Med fjäderlätt hantverk och tung precision visar den på stor kreativ begåvning. Heja!"

Maybe in your head. Foto: Nasira Sublaben

Maybe in your head. Foto: Nasira Sublaben

Jens Saarnak och Mattias Holmgren vann hederspris för filmen "I Drömmarnas Värld", en blandning av spelfilm och ler-animation. De går i sexan och har gått på film i två år. Jens var med på festivalen och fick själv ta emot sitt pris.

Juryns motivering till hederspriset: "Till en film som med träffsäkerhet och mycket humor förvaltar en väldigt bra idé. Med kreativ blandteknik rörs socialrealism, populärkultur och hemlig längtan ner i ett skruvat hopkok. En film med fina animerade lerfigurer i ett väl utfört hantverk. Mera tack!"

Jens Saarnak tar emot hederspriset. Foto: Mia Hulterstam

Jens Saarnak tar emot hederspriset. Foto: Mia Hulterstam

Av de fyra priser som delades ut knep Eslövs kulturskola alltså två. Totalt hade Eslövs kulturskola skickat in 11 bidrag av 59. Deltagarna från Eslöv var mellan 6 och 15 år.

Kontaktcenter

- välkommen till Eslövs kommun!

Telefon: 0413-620 00
E-post: kommunen@eslov.se

Besöksadress:
Stadshuset, Gröna torg 2 i Eslöv

Postadress:
Eslövs kommun, 241 80 Eslöv

Org.nr: 212000-1173

Fler kontaktuppgifter 

Följ oss

Eslövs kommun på Facebooklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

 

Händer i Eslövlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebooksida, kommunala
och andra arrangemang
i Eslövs kommun

Eslöv och jaglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebooksida, nyheter
om Eslövs utveckling

Nyheter via RSS

Se alla våra kanaler