Eslövs kommun logotyp

Eslöv mycket bra kommun att bo i

Eslöv avancerar 154 placeringar i tidningen Fokus årliga ranking "Bäst att bo". I år ligger Eslöv på 58:e plats i landet och åtta av de skånska kommunerna.
Det är nionde året i rad som tidningen Fokus rankar alla Sveriges 290 kommuner. I år har rankningen genomförts i samarbete med Internationella handelshögskolan i Jönköping.

I undersökningen har betydligt fler och andra faktorer än tidigare tagits med. Det har gett stora omkastningar jämfört med förra året.

I den nya undersökningen ingår saker som enligt forskningen är viktiga för en kommuns utveckling och välbefinnande, till exempel inkomst, skatt, nöjen, läkare och slutbetyg.

Fem underkategorier med 45 variabler ingår med allt från huspriser och arbetslöshet till bredbandstillgång och sportanläggningar.

Stockholm är enligt undersökningen bäst att bo i. Eslöv kommer på 58:e plats av 290 kommuner. Av de skånska kommunerna ligger Eslöv på åttonde plats.

I underkategorin Att vara ung får Eslöv plats 64, Att vara äldre plats 48, Att ha familj plats 99, Att arbeta plats 53 och Fundamentala variabler plats 73.

I fundamentala variabler ingår medeltemperatur, befolkningstillväxt, konsumenttjänster, tillgång till flyg, huspris, öppenhet och tolerans, ohälsotal och tillgång till bredband.

Kontaktcenter

- välkommen till Eslövs kommun!

Telefon: 0413-620 00
E-post: kommunen@eslov.se

Besöksadress:
Stadshuset, Gröna torg 2 i Eslöv

Postadress:
Eslövs kommun, 241 80 Eslöv

Org.nr: 212000-1173

Fler kontaktuppgifter 

Följ oss

Eslövs kommun på Facebooklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

 

Händer i Eslövlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebooksida, kommunala
och andra arrangemang
i Eslövs kommun

Eslöv och jaglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebooksida, nyheter
om Eslövs utveckling

Nyheter via RSS

Se alla våra kanaler