Eslövs kommun logotyp

Erika Hjelm ny folkhälsostrateg

Erika Hjelm är ny folkhälsostrateg i Eslövs kommun. Hon kommer närmast från Region Skåne, där hon var studentmedarbetare.
I arbetet som folkhälsostrateg ingår att ta fram strategier för ökad folkhälsa, att arbeta för socialt hållbar utveckling och att arbeta för att minska skillnader i hälsa.

- Folkhälsoaspekten ska vara integrerad i allt annat vi jobbar med i kommunen, säger Erika Hjelm. Den ska finnas med i all planering. Ett mål är jämlika villkor.

Erika Hjelm tillträdde tjänsten hos Eslövs kommun i början av månaden. I arbetet ingår också att vara ansvarig tjänsteman för Rådet för hälsa och trygghet.

Samtidigt som Erika Hjelm varit studentmedarbetare vid Region Skåne har hon läst en master i global folkhälsa och skrivit på sin uppsats.

- Uppsatsen behandlar sexuellt risktagande bland unga i Skåne och är klar, säger Erika Hjelm. Nu ska jag försvara den för att få min masterexamen.

- Jag vill jobba med strategier och övergripande frågor, säger Erika Hjelm om det nya arbetet. I en kommun finns det möjligheter att se ett resultat. I större sammanhang är det många andra faktorer som påverkar.

På Erika Hjelms meritlista finns också internationellt arbete.

- Jag är sjuksköterska i botten och har jobbat internationellt. Jag är engagerad i ett projekt riktat mot unga tjejer i Ghana.

- Ytterst handlar det om att ge tjejerna möjligheter till en framtid genom förebyggande arbete och utbildning. Utbildningen är inriktad på sexuell hälsa och rättigheter.

Projektet är avslutat men utbildningen var så efterfrågad att den blivit etablerad. Tre sjuksköterskor jobbar med det tack vare sponsring.

Erika Hjelm

Erika Hjelm är ny folkhälsostrateg i Eslöv. Foto: Carin Svensson Krüger/Eslövs kommun

Kontaktcenter

- välkommen till Eslövs kommun!

Telefon: 0413-620 00
E-post: kommunen@eslov.se

Besöksadress:
Stadshuset, Gröna torg 2 i Eslöv

Postadress:
Eslövs kommun, 241 80 Eslöv

Org.nr: 212000-1173

Fler kontaktuppgifter 

Följ oss

Eslövs kommun på Facebooklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

 

Händer i Eslövlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebooksida, kommunala
och andra arrangemang
i Eslövs kommun

Eslöv och jaglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebooksida, nyheter
om Eslövs utveckling

Nyheter via RSS

Se alla våra kanaler