Eslövs kommun logotyp

En cykel för de som inte langar

Eslövs kommun satsar i år på en tävling där du kan vinna en cykel. Tävlingen och kampanjen TÄNK OM vill uppmana föräldrar att inte köpa ut alkohol till sina tonåringar. Tävlingen startar 4 juni och pågår till den 11 juni.
I Eslöv uppger många ungdomar att de blivit bjuda på alkohol hemma av sina föräldrar, Eslöv sticker även ut i statistiken vid föräldrars langning av alkohol. TÄNK OM är en nationell kommunikationsinsats som vill påverka attityderna kring att langa alkohol.

Flera medverkande i kampanj
Det har sedan länge påvisats att de som får smaka på alkohol hemma eller som rent av får alkohol av sina föräldrar, syskon eller kompisar löper större risk att dricka mer, även senare i livet. Engagemanget bakom TÄNK OM-kampanjen i Eslöv är brett: förutom Eslövs kommun är Polisen, Människan bakom uniformen (MBU), det kommunala fastighetsbolaget Ebo, samt kommunens ungdomsfält delaktiga i arbetet.

– Det är svårt att nå föräldrar, svårt att ta plats på deras arenor, menar Anette Borglin, ANDT-samordnare på Eslövs kommun. En tonårsförälder har mycket att tänka på, allt från sina barns aktiviteter, tonårsrevolter, läxor och studentfester. Därtill kommer argument för att inte få sin tonåring att röka och dricka alkohol.

– Just därför har vi skapat en samlingsplats på Facebook där föräldrar kan få råd, information samt kunskap kring området alkohol och droger. Sidan försöker på ett tydligt sätt ta tillvara och presentera bland annat forskningsrön. Sidan är också en plattform där föräldrar kan skapa kontakt med andra föräldrar.

Medvetenhet en investering
Den 4 juni kommer ett stort antal av Eslövs cyklar få sadelskydd med TÄNK OM:s logga. De som fått ett sadelskydd på sin cykel eller rent av bara ser ett sadelskydd på stan kan ta en bild och lägga upp på Facebooksidan eller på Instagram under hashtaggen #jaglangarinte. Tävlingen pågår till och med den 11 juni.

– Sedan har man chans att vara med i utlottningen av en TÄNK OM-cykel, berättar Anette Borglin. Vi ser gärna att föräldrar delar med sig av sina erfarenheter. Att skapa medvetenhet tror vi är en investering för Eslövs framtid.

 

Kontaktcenter

- välkommen till Eslövs kommun!

Telefon: 0413-620 00
E-post: kommunen@eslov.se

Besöksadress:
Stadshuset, Gröna torg 2 i Eslöv

Postadress:
Eslövs kommun, 241 80 Eslöv

Org.nr: 212000-1173

Fler kontaktuppgifter 

Följ oss

Eslövs kommun på Facebooklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

 

Händer i Eslövlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebooksida, kommunala
och andra arrangemang
i Eslövs kommun

Eslöv och jaglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebooksida, nyheter
om Eslövs utveckling

Nyheter via RSS

Se alla våra kanaler