Eslövs kommun logotyp

Carina och Thomas hedersmedborgare

Nu har Eslövs kommun sex hedersmedborgare! Vid torsdagens galakväll i Medborgarhuset i Eslöv fick Carina Lövdahl, tidigare bankchef, och Thomas Andersson, ordförande i Eslövs AI, ta emot de hedrande utnämningarna.
Det är näringslivsutskottet i Eslövs kommun som utser årets hedersmedborgare. Priset delades ut på galakvällen av kommunalrådet Cecilia Lind.

Motiveringarna bakom året val av hedersmedborgare:

Carina Lövdahl deltar med ett brinnande engagemang i utveckling av Eslöv, dess näringsliv och föreningsliv. Carina är ordförande i Yrkeshögskolans råd för ekonomi och redovisning, hon är handbollsfantast och vice ordförande i Eslövs IK. Carina är också en av initiativtagarna till Eslövs Stadskärneförening och till att Eslöv årligen arrangerar en Näringslivsdag. Hon är dessutom aktiv rådgivare i näringslivsfrågor för Eslövs kommun via Advisory Board. Carinas kunskap och intresse för Eslöv är stort och brett och hon är en värdig ambassadör för Eslöv.

Thomas Andersson är ledaren bakom framgången som lett Eslöv till att bli Sveriges bordtennishuvudstad. Under hans ordförandeskap har Eslövs Allmänna Idrottsförening, EAI, utvecklats starkt och blivit en av landets främsta föreningar. Eslövs AI har vunnit SM-guldet för herrar nio år av tio och SM-guldet för damer de två senaste åren. Thomas Andersson har belönats med Ledarskölden, svensk bordtennis finaste utmärkelse. Han har varit Eslösv AI trogen sedan tioårsåldern, först som spelare och sedan som ledare.  Med sitt stora engagemang och ledarskap är han en värdig ambassadör för Eslöv.

Den var vid den första Näringslivsdagen, för fyra år sedan, som priset för Eslövs kommuns hedersmedborgare delades ut. Då gick det till artisten Gunhild Carling och finansmannen Erik Penser. Andra året fick komikern Johan Glans ta emot priset. Förra året blev det Skånes före detta smittskyddsläkare Hans Bertil Hansson som fick gå upp på scenen.

Carina Lövdahl och Thomas Andersson är nya hedersmedborgare i Eslöv. Foto: Håkan Sandbring

Carina Lövdahl och Thomas Andersson är nya hedersmedborgare i Eslöv. Foto: Håkan Sandbring

Kontaktcenter

- välkommen till Eslövs kommun!

Telefon: 0413-620 00
E-post: kommunen@eslov.se

Besöksadress:
Stadshuset, Gröna torg 2 i Eslöv

Postadress:
Eslövs kommun, 241 80 Eslöv

Org.nr: 212000-1173

Fler kontaktuppgifter 

Följ oss

Eslövs kommun på Facebooklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

 

Händer i Eslövlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebooksida, kommunala
och andra arrangemang
i Eslövs kommun

Eslöv och jaglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebooksida, nyheter
om Eslövs utveckling

Nyheter via RSS

Se alla våra kanaler