Eslövs kommun logotyp

Byggstart för Ekevallahallen i höst

En nybyggnad av idrottshall med inriktning för fridrottens behov. Nu närmar sig byggstart för en ny Ekevallahall i Eslöv. Starten är beräknad till i slutet av september och inflyttning ska kunna ske i oktober nästa år.
— Det känns väldigt bra att ha kommit så här långt. Nya Ekevallahallen blir ingen värstinghall men den kommer att fylla de flesta behov, konstaterar Lars Månsson (S), ordförande i servicenämnden i Eslöv.

I anslutning till huvudläktare
Den nya byggnaden ska placeras på Ekevalla idrottsplats, väster om och i direkt anslutning till den befintliga huvudläktaren. Den nya byggnadens yta blir cirka 1 900 kvadratmeter varav hallens yta är cirka 1 100 kvadratmeter.

Den fullstora idrottshallen kommer att förses med en 60 meters löparbana. Hallen kommer att kunna användas för stavhopp på juniornivå. Begränsningar i hallens takhöjd gör det dock inte möjligt att utföra stavhopp på elitnivå för vuxna och inte heller kastsporter såsom spjut, diskus och slägga. 37 miljoner kronor är avsatt för en ny idrottshall vid Ekevalla.

Inflyttning i slutet av 2015
Under sommaren ska en upphandlingav en  totalentreprenad för den nya idrottshallen att genomföras. Byggstarten beräknas till i slutet av september 2014 och hallen beräknas vara klar för inflyttning i slutet av oktober 2015.

Kontaktcenter

- välkommen till Eslövs kommun!

Telefon: 0413-620 00
E-post: kommunen@eslov.se

Besöksadress:
Stadshuset, Gröna torg 2 i Eslöv

Postadress:
Eslövs kommun, 241 80 Eslöv

Org.nr: 212000-1173

Fler kontaktuppgifter 

Följ oss

Eslövs kommun på Facebooklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

 

Händer i Eslövlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebooksida, kommunala
och andra arrangemang
i Eslövs kommun

Eslöv och jaglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebooksida, nyheter
om Eslövs utveckling

Nyheter via RSS

Se alla våra kanaler