Eslövs kommun logotyp

Bygglov för 90 lägenheter i centrum

Bostadshus med 90 lägenheter ska byggas i kvarteret Målaren vid Kanalgatan, Bryggaregatan och Västerlånggatan i centrala Eslöv.
Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden har beviljat bygglov för satsningen. Samtidigt gavs rivningslov för ett gårdshus på 900 kvadratmeter.

Längs Västerlånggatan-Bryggaregatan byggs bostäder i fem våningar plus suterrängvåning. I suterrängvåningen blir det gemensam tvättstuga och lägenhetsförråd.

Längs Kanalgatan byggs ett femvåningshus med indragen sjätte våning. I bottenvåningen blir det affärslokaler, i övrigt bostäder.

Den nya bebyggelsen ansluter i norr och sydost till äldre byggnader inom kvarteret. I det sydvästra hörnet blir bostadshuset avfasat i samtliga plan.

Gården byggs över med ett planterbart bjälklag, där det blir bullerskyddade uteplatser för boende. Under bjälklaget blir det 23 parkeringsplatser och cykelställ i två plan.

De nya husen får fasader av tegel i två kulörer, som valts med hänsyn till den omgivande äldre bebyggelsen. Delar av fasaderna utförs i vit och grå puts.

Lägenheterna nås från trapphus och loftgångar på gårdssidan. Plan två-fem har balkonger som går ut över trottoaren med räcken av klarglas eller smide.

Totalt blir det 90 nya lägenheter i kvarteret. Bakom satsningen står Bert Andersson Fastighets AB.

Kontaktcenter

- välkommen till Eslövs kommun!

Telefon: 0413-620 00
E-post: kommunen@eslov.se

Besöksadress:
Stadshuset, Gröna torg 2 i Eslöv

Postadress:
Eslövs kommun, 241 80 Eslöv

Org.nr: 212000-1173

Fler kontaktuppgifter 

Följ oss

Eslövs kommun på Facebooklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

 

Händer i Eslövlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebooksida, kommunala
och andra arrangemang
i Eslövs kommun

Eslöv och jaglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebooksida, nyheter
om Eslövs utveckling

Nyheter via RSS

Se alla våra kanaler