Eslövs kommun logotyp

Bästa Matglädjeskola kan finnas i Eslöv

Hipp, Hipp Hurra för Ekenässkolan/Västra skolan i Eslöv. Skolan har nått semifinal i tävlingen Arla Guldko 2015 som landets Bästa Matglädjeskola. Den 23 januari får vi veta om skolan når finalplats. Om så blir det stor finalgala på Grand Hotel i Stockholm i slutet april.
Det är ingen dålig semifinalplats som Ekenässkolan/Västra skolan har erövrat i tävlingen. Arla Guldko, ofta kallad "matbranschens Oscar", är en landsomfattande tävling som lyfter fram och belönar dem som satsar extra mycket på att sprida matglädje inom butik, restaurang och storkök.

Fem tävlingskategorier
Tävlingens fem kategorier är Bästa Miljöarbete, Bästa Matglädjeskola, Bästa Snabbmål, Bästa Matglädjeförskola samt Bästa Matglädjebutik.

– Det är sextonde året vi genomför Arla Guldko och konkurrensen blir allt tuffare. Därför är det extra viktigt med ett professionellt juryarbete. Vi har mycket kompetenta jurygrupper, med bland annat några av Sveriges stjärnkockar. Juryarbetet pågår under flera veckor, säger Fredrik Larm, projektledare för Arla Guldko.

Finalgala i Stockholm
Semifinalisterna har utifrån tydliga kriterier valts ut i de fem olika tävlingskategorierna. Nästa steg i tävlingen är att utse tre finalister i varje kategori, detta görs den 23 januari, som går vidare till den stora finalgalan den 27 april 2015 på Grand Hôtel i Stockholm.

Vinnarna i respektive tävlingskategori får statyetten Arla Guldko, utbildningsstipendium på 25 000 kronor samt exklusivt diplom. Övriga tävlanden som deltar i finalen får diplom och utbildningsbidrag på 5 000 kronor.

Satsar på matglädje och hållbarhet
Arla Guldko instiftades år 2000 av Arla Foods för att uppmärksamma dem som satsar och gör extra insatser inom butik, restaurang och storkök. Syftet är att varje år lyfta fram och belöna bra förebilder för att inspirera andra att satsa på matglädje och hållbarhetsarbete.

Kontaktcenter

- välkommen till Eslövs kommun!

Telefon: 0413-620 00
E-post: kommunen@eslov.se

Besöksadress:
Stadshuset, Gröna torg 2 i Eslöv

Postadress:
Eslövs kommun, 241 80 Eslöv

Org.nr: 212000-1173

Fler kontaktuppgifter 

Följ oss

Eslövs kommun på Facebooklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

 

Händer i Eslövlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebooksida, kommunala
och andra arrangemang
i Eslövs kommun

Eslöv och jaglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebooksida, nyheter
om Eslövs utveckling

Nyheter via RSS

Se alla våra kanaler