Eslövs kommun logotyp

Äppellund med sex sorter i Eslöv

En lund i Edelbergsparken i Eslöv ska ge sex sorters äpplen till minne av vänortsmötet 2014. Träden planterades när mötet inleddes på fredagen.
20-talet politiker och tjänstemän från Eslövs vänorter i Norden och Viljandi i Estland deltar i det två dagar långa vänortsmötet.

Förmiddagen ägnades åt överläggningar om gemensamma frågor, bland annat miljö, hälsa, kultur och kommunsammanläggningar.

Vid mötet diskuterades också det fortsatta utbytet mellan vänorterna. Jakobstad i Finland står i tur att anordna det stora vänortsmötet.

Deltagarna i mötet fick också plantera en lund som ska ge Gyllenkroks Astrakan, Aroma, Discovery, Gravensteiner, Katja och Åkerö.

- Äpplet har sedan urminnes tider varit ett viktigt inslag i den nordeuropeiska kosthållningen, sa Allan Lickander. Därför är det naturligt att äpplet fick symbolisera kunskapens träd.

- Frukten är en viktig energikälla och ett bra tillskott till att förbättra folkhälsan. Ett naturligt, ekologiskt baslivsmedel med sin naturliga sockerhalt och många livsviktiga mineraler.

Efter lunch gjorde deltagarna ett studiebesök på kraftvärmeverket i Örtofta och ett på bowlinghallen, äventyrsbadet och Karlsrobadet.

Vänortsmötet fortsätter på lördagen med bland annat visning av Eslövshallen och utställningen Den dolda kvinnomakten i Skarhults slott.

vänort1

Allan Lickander från Eslövs kommun höll tal och hjälpte till när äppelträden planterades i Edelbergsparken. Foto: Anna Terstad/Eslövs kommun

vänort 2

20-talet politiker och tjänstemän från Eslövs nordiska vänorter och Viljandi i Estland deltar i det två dagar långa vänortsmötet.

Kontaktcenter

- välkommen till Eslövs kommun!

Telefon: 0413-620 00
E-post: kommunen@eslov.se

Besöksadress:
Stadshuset, Gröna torg 2 i Eslöv

Postadress:
Eslövs kommun, 241 80 Eslöv

Org.nr: 212000-1173

Fler kontaktuppgifter 

Följ oss

Eslövs kommun på Facebooklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

 

Händer i Eslövlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebooksida, kommunala
och andra arrangemang
i Eslövs kommun

Eslöv och jaglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebooksida, nyheter
om Eslövs utveckling

Nyheter via RSS

Se alla våra kanaler