Eslövs kommun logotyp

43 miljoner till sanering i Getinge

Naturvårdsverket har beviljat 43 miljoner kronor till sanering av den tidigare Ferrosan-tomten i Getinge. Arbetet startar 2017.
Det förorenade området finns intill Getinge vid Kävlingeån. En sanering ligger högt på länsstyrelsens prioriteringslista över förorenade områden i Skåne.

På området har det legat en fabrik för tillverkning av bekämpningsmedel. I marken finns framförallt rester av kvicksilver men även av DDT.

Fabriksbyggnaderna är sedan länge rivna. Stora undersökningar har gjorts och de visar att det finns risk att föroreningar sprider sig till Kävlingeån.

- Det är glädjande att Naturvårdsverket har sagt ja, säger Mats Andersson på länsstyrelsen. Det har inte gått att hitta någon juridiskt ansvarig.

Anslaget på 43 miljoner kronor är fördelat på fem år med en första, liten utbetalning i år. 2015-6 finns pengar till fortsatt utredning och upphandling av saneringen.

Pengarna till saneringsarbetet är fördelat på två år. Arbetet kan starta 2017, då tolv miljoner anslås. Året därpå betalar Naturvårdsverket ut 23 miljoner.

Kontaktcenter

- välkommen till Eslövs kommun!

Telefon: 0413-620 00
E-post: kommunen@eslov.se

Besöksadress:
Stadshuset, Gröna torg 2 i Eslöv

Postadress:
Eslövs kommun, 241 80 Eslöv

Org.nr: 212000-1173

Fler kontaktuppgifter 

Följ oss

Eslövs kommun på Facebooklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

 

Händer i Eslövlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebooksida, kommunala
och andra arrangemang
i Eslövs kommun

Eslöv och jaglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebooksida, nyheter
om Eslövs utveckling

Nyheter via RSS

Se alla våra kanaler