Eslövs kommun logotyp

30 meter lång bro skänkt till Eslöv

Det är inte varje dag någon får ta emot en 30 meter lång fackverksbro i trä vilande på betongfundament. Men detta var precis vad som hände medborgarna i Eslövs kommun genom Sven Astell, född och uppvuxen i Flyinge, på fredagen.
Bron är den som Sven Astell lät bygga 2007 över Kävlingeån vid Flyinge Kungsgård efter det att han tröttnat på dåvarande Vägverket (idag Trafikverket) aldrig lät bygga en.

– Detta är en fantastisk gåva till kommunen, vi tar emot den med tacksamhet. Villkoret för gåvan är att vi ska olja bron med träolja vartannat år, men i år tar Sven hand om även den delen,  konstaterar Cecilia Lind, kommunalråd i Eslöv.

Bron kostade 1,5 miljoner
Då, när Sven Astell tröttnade på dåvarande Vägverket, hade han under många många år diskuterat kring en bro som en lösning för ryttare, cyklister och gångare som ville ta sig över Kävlingeån vid Flyinge Kungsgård.

– Jag visste hur jobbigt framförallt ryttarna hade det som fick trängas med bilar och bussar över vägbron som då var den enda vägen över Kävlingeån. 1,5 miljoner kronor kostade bron att bygga, berättar Sven Astell, bosatt i Södra Sandby.

Både i Eslöv och Lund
Fackverksbron, som Sven Astell nu har överlämnat till Eslövs kommun via en gåvohandling, är 30 meter lång och tre meter bred. Den är placerad cirka 20 meter om vägbron över Kävlingeån vid Flyinge Kungsgård. Bron står både i Eslövs och i Lunds kommuner.

Sven Astell skänker träbron över Kävlingeån till Eslövs kommu, Cecilia Lind är tacksam.

På fredagen fick Eslövs medborgare ta emot en bro! Sven Astell, uppvuxen i Flyinge, skänkte träbron över Kävlingeån vid Flyinge Kungsgård till kommunen. Kommunalrådet Cecilia Lind är mycket tacksam över gåvan. Foto: Anna Terstad/Eslövs kommun

Kontaktcenter

- välkommen till Eslövs kommun!

Telefon: 0413-620 00
E-post: kommunen@eslov.se

Besöksadress:
Stadshuset, Gröna torg 2 i Eslöv

Postadress:
Eslövs kommun, 241 80 Eslöv

Org.nr: 212000-1173

Fler kontaktuppgifter 

Följ oss

Eslövs kommun på Facebooklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

 

Händer i Eslövlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebooksida, kommunala
och andra arrangemang
i Eslövs kommun

Eslöv och jaglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebooksida, nyheter
om Eslövs utveckling

Nyheter via RSS

Se alla våra kanaler