Eslövs kommun logotyp

Virvlande damer med hatt i foajén

Konstnären Inger Skoog, Malmö, ställer ut virvlande, stolta och kaxiga damer med hatt i Stadshusets foajé i Eslöv. Njut av hennes färgstarka akrylmålningar till och med fredag den 22 mars.
Inger Skoog fick sin konstnärliga utbildning huvudsakligen i grafik för Bertil Lundberg på Grafikskolan Forum i Malmö under 1975-1980, samt i keramik för Douglas Leinhard och Harald Persson. Hon är medlem i KRO, Konstnärernas Riksorganisation och VSKG,Västra Skånes Konstnärsgille.

Bilder har förändrats
Inger Skoog berättar själv på sin hemsida att motiven i hennes bilder har förändrats genom livet.

– Från virvlande tjejer med drakar och vindkraft, lugna interiörer med barn, trehjulingar och höns och nu stolta och kaxiga damer med hattar. Tidigare jobbade jag mest med grafik, etsningar, men nu är det akrylmåleri och keramik som gäller. Om jag själv bär hatt? Jag jobbar på det, konstaterar Inger Skoog.

Egen ateljé i Malmö
Hennes damer går, förutom nu  i Stadshusets foajé, och att se på Filialen-konst&konsthantverk, ett kooperativt galleri på Agnesgatan 1 i Malmö och i hennes ateljé på Värnanäsgatan i Malmö.

Under våren och försommaren kommer Inger Skoog också att medverka i påskrundan genom  en samlingsutställning i Alnarp och Esarp. Dessutom kommer hon att ställa ut i Tyringe kommunhus och i Landskrona.

Utställningen i Stadshusets foajé, som arrangeras av Eslövs kommuns konstförening eko, är öppen för allmänheten måndag–onsdag och fredag klockan 08.00–16.30 och torsdag klockan 08.00–18.00.

Kontaktcenter

- välkommen till Eslövs kommun!

Telefon: 0413-620 00
E-post: kommunen@eslov.se

Besöksadress:
Stadshuset, Gröna torg 2 i Eslöv

Postadress:
Eslövs kommun, 241 80 Eslöv

Org.nr: 212000-1173

Fler kontaktuppgifter 

Följ oss

Eslövs kommun på Facebooklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

 

Händer i Eslövlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebooksida, kommunala
och andra arrangemang
i Eslövs kommun

Eslöv och jaglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebooksida, nyheter
om Eslövs utveckling

Nyheter via RSS

Se alla våra kanaler