Eslövs kommun logotyp

Utbildningsdepartementet lyssnade på Eslöv

Statssekreterare Bertil Östberg på utbildningsdepartementet i Stockholm lyssnade intresserat när representanter från teknikprogrammet vid Bergagymnasiet i Eslöv besökte departementet.
– Speciellt kunde vi väcka ett intresse för praktikperiodernas utformning och genomförande, där vi kan visa på hur praktik och teori går i samklang med varandra.  Det är absolut en av framgångsfaktorerna i det unika teknikprogrammet på Bergagymnasiet, berättar Frank Helmer, lektor och prorgramföreståndare på teknikprogrammet i Eslöv.

Fyra förespråkare från Eslöv
Till Stockholm för ett möte på utbildningsdepartementet åkte fyra positiva förespråkare från Eslöv, förutom Frank Helmer också biträdande rektor Jerker Modéer, Love Johnsson, före detta elev på Teknikerprogrammet och Ann-Christine Westerlin, representant från näringslivet.

Till uppgift hade de alltså att presentera hur Eslöv bedriver sin teknikutbildning och vad det är som gör den både intressant och värdefull. Före detta eleven Love Johansson beskrev också på ett bra sätt hur han och studiekamrater på programmet utvecklats som individer i utbildningen på Bergagymnasiet.

Ny energi att fortsätta utveckla
Efteråt förde parterna, statssekreterare Bertil Östberg och departementssekreterare Hampus Strömberg tillsammans med delegationen från Eslöv, en diskussion i ämnet.

– Vi blev väldigt väl mottagna i Stockholm och mötet på utbildningsdepartementet gav oss ny energi till ett fortsatt förbättringsarbete av programmet, konstaterar Frank Helmer.

Eslöv hos utbildningsdepartementet

Statssekreterare Bertil Östberg och departementssekreterare Hampus Strömberg tog emot fyra förespråkare från Bergagymnasiet i Eslöv; Frank Helmer, lektor och programföreståndare teknikprogrammet, Ann-Christine Westerlin, näringslivet, Love Johansson, före detta elev på teknikprogrammet och Jerker Modéer, biträdande rektor.

Kontaktcenter

- välkommen till Eslövs kommun!

Telefon: 0413-620 00
E-post: kommunen@eslov.se

Besöksadress:
Stadshuset, Gröna torg 2 i Eslöv

Postadress:
Eslövs kommun, 241 80 Eslöv

Org.nr: 212000-1173

Fler kontaktuppgifter 

Följ oss

Eslövs kommun på Facebooklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

 

Händer i Eslövlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebooksida, kommunala
och andra arrangemang
i Eslövs kommun

Eslöv och jaglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebooksida, nyheter
om Eslövs utveckling

Nyheter via RSS

Se alla våra kanaler