Eslövs kommun logotyp

Ung och sugen på att ha en mentor?

Under hösten har Eslövs kommun inlett ett samarbete med Mentor Sverige. Tanken är att erbjuda dig som är mellan 13 och 17 år möjligheten få en vuxen mentor. Känner du någon som kan vara intresserad eller är du kanske nyfiken själv?
Det var tidigare i höstas som Eslövs kommun fördjupade sitt samarbete med Mentor Sverige. Då sökte kommunen personer som kunde tänka sig att bli mentorer.

– Vi ser att det saknas broar mellan unga och vuxna, och att många ungdomar saknar en vuxen att tala med. I mentorprogrammet får man en extra vuxen att prata med och inspireras av. Det får unga att växa och utvecklas. Vi hoppas att vuxna Eslöv vill göra en insats och bli mentorer, säger Jasmina Dizdarevic, regionskoordinator för Mentor i Eslöv.

Stärka ungas självkänsla
Verksamheten syftar till att stärka ungas självkänsla och framtidstro genom en vuxen förebild. Mentorerna är vanliga vuxna, över 20 år som vill engagera sig för en ungdom. Mentorskapet är ett strukturerat program som sträcker sig över tolv månader och består av regelbundna träffar mellan en ungdom och en vuxen.

Fika och plugga
Fika, plugga och besöka mentorns arbetsplats är vanliga aktiviteter. Viktigt är att mentorn kan respektera och lyssna. En vuxen kompis, helt enkelt. Mentorerna väljs ut genom bland annat intervjuer och kvinnor matchas med tjejer och killar får en manlig mentor.

Alla i åldern 13-17 år kan också få en mentor, och möjlighet att delta i ett tolv månaders långt mentorprogram. Vare sig du mår bra eller dåligt, är glad eller ledsen, trött eller pigg, får A eller F på proven eller bor norr om staden, söder om stan, mitt i stan eller på landet. Räkna med ett roligt, spännande och utvecklande år.

Ideell organisation med vision 
Mentor Sverige är en ideell organisation med visionen att alla ungdomar ska få växa och utvecklas hälsosamt och drogfritt. Sedan organisationen startades 1994 har fler och fler ungdomar velat ha en egen mentor. Organisationen egna undersökningar visar att 87 procent av de ungdomar som deltagit i mentorprogrammet upplever att det gett ökad självkänsla.

www.mentor.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster kan du läsa mer om hur det går till.

Om du har frågor eller vill anmäla ditt intresse är du välkommen att ta kontakt med Jasmina Dizdarevic på Mentor Sverige. Du ner henne via mejl eller på telefon 073-7228834.

Kontaktcenter

- välkommen till Eslövs kommun!

Telefon: 0413-620 00
E-post: kommunen@eslov.se

Besöksadress:
Stadshuset, Gröna torg 2 i Eslöv

Postadress:
Eslövs kommun, 241 80 Eslöv

Org.nr: 212000-1173

Fler kontaktuppgifter 

Följ oss

Eslövs kommun på Facebooklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

 

Händer i Eslövlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebooksida, kommunala
och andra arrangemang
i Eslövs kommun

Eslöv och jaglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebooksida, nyheter
om Eslövs utveckling

Nyheter via RSS

Se alla våra kanaler