Eslövs kommun logotyp

Samverkan stoppade inbrott

Två män, 22 och 23 år, greps av polis i samband med ett inbrott i Salliushuset i Eslöv natten till onsdag. Det var bland annat värmesensorerna uppsatta på byggnadens fasad som avslöjade gärningsmännen och gripandet kunde ske mycket snabbt.
– Gripandet visar än en gång att vårt långvariga säkerhetsarbete har gett resultat. Tekniken är en viktig del men framförallt är det arbetet i samverkansgruppen "Örat mot marken", där vi varje fredag utbyter erfarenheter och diskuterar oss fram till gemensamma åtgärder för att öka tryggheten för Eslövs medborgare, som har gett resultat, menar Åsa Mikkelsen, säkerhetsstrateg i Eslövs kommun.

Naturliga och täta samarbete 
I nätverket "Örat mot marken" ingår arbetsledare för verksamheter med personal som är ute och rör på sig i kommunen på kvällar, nätter och helger, såsom hemvård och socialtjänst, för att berätta om sina iakttagelser. Representanter från polis, räddningstjänst och bevakningsbolag deltar också varje vecka.

– Det snabba gripandet under onsdagsnatten i Salliushuset är ett resultat av det också naturliga och täta samarbete vi har med polis och bevakningsbolag, säger Åsa Mikkelsen.  

Ansvar att skydda elever  
Ulf Sandgren, förvaltningschef för Gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen i Eslöv, är nöjd med utgången av nattens händelse.
 
– Ett mycket viktigt uppdrag för oss är att skydda våra elever och våra byggnader och detta visar att arbetet i dessa delar fungerar. Det är viktigt att verksamheten vid skolorna kan fungera utan avbrott för sådant som inbrott och skadegörelse, konstaterar Ulf Sandgren.

Rätt att satsa stort 
Även Eva Hallberg, förvaltningschef för Service- och teknikförvaltningen, ser gripandet som ett bevis.

– Resultatet av händelsen visar att kommunen de senaste åren har gjort helt rätt som har satsat stort på trygghet och säkerhet för våra medborgare, där bland annat värmesensorerna vid ett stort antal av kommunens fastigheter en mycket viktig del, säger Eva Hallberg.

Kontaktcenter

- välkommen till Eslövs kommun!

Telefon: 0413-620 00
E-post: kommunen@eslov.se

Besöksadress:
Stadshuset, Gröna torg 2 i Eslöv

Postadress:
Eslövs kommun, 241 80 Eslöv

Org.nr: 212000-1173

Fler kontaktuppgifter 

Följ oss

Eslövs kommun på Facebooklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

 

Händer i Eslövlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebooksida, kommunala
och andra arrangemang
i Eslövs kommun

Eslöv och jaglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebooksida, nyheter
om Eslövs utveckling

Nyheter via RSS

Se alla våra kanaler