Eslövs kommun logotyp

Positivt till studentbostäder i centrum

Kommunstyrelsens arbetsutskott säger ja till att det byggs 40 studentbostäder i den södra delen av kvarteret Färgaren, intill den gamla brandstationen på Villavägen, i Eslöv.
– Att kunna välkomna studenter till Eslöv genom att erbjuda dem ett mer anpassat boende ser jag som mycket positivt, de kommer att ge liv åt staden. Dessutom stöttar vi Lund och Malmö och deras situation, med stor brist på mindre bostäder för studenter, genom byggförslaget, säger kommunalrådet Henrik Wöhlecke i Eslöv.

Låg hyra och bredband
Det är byggföretaget Atmosfärhus som under det senaste året har uppvaktat Eslövs kommun för att få möjligheten att bygga studentbostäder på tomten intill den gamla brandstationen på Villavägen. Atmosfärhus förslag omfattar en nyproduktion av 32 lägenheter med ett rum och kök, och åtta lägenheter som omfattar två rum och kök. De mindre lägenheterna ska bli cirka 32 kvadratmeter och de större runt 50 kvadratmeter. Målet att bygga för låg hyra och bredband för alla ska uppfyllas enligt förslaget.

Inte påverka brandstationen
Den nya fastigheten ska alltså placeras i den södra delen av kvarteret Färgaren, just intill den gamla brandstationen samt obebyggda gräs- och parkeringsytor. En detaljplan har under senaste året tagits fram som medgivit nybyggnad av ett flerfamiljshus på fastigheterna Färgaren 21 och 22, alltså där studentboendet kan uppföras. Färgaren 23, som rymmer brandstationen och ytterligare en äldre byggnad ut mot Södergatan, måste bevaras relativt oförändrat.

Arbetet gå vidare
Kommunstyrelsens arbetsutskott diskuterade alltså förslaget med ett nybygge för studentbostäder vid sitt sammanträde på tisdagskvällen. Utskotten ställde sig enigt positiva till förslaget och därmed kommer arbetet med byggprojektet på Villavägen att gå vidare.  

Kontaktcenter

- välkommen till Eslövs kommun!

Telefon: 0413-620 00
E-post: kommunen@eslov.se

Besöksadress:
Stadshuset, Gröna torg 2 i Eslöv

Postadress:
Eslövs kommun, 241 80 Eslöv

Org.nr: 212000-1173

Fler kontaktuppgifter 

Följ oss

Eslövs kommun på Facebooklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

 

Händer i Eslövlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebooksida, kommunala
och andra arrangemang
i Eslövs kommun

Eslöv och jaglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebooksida, nyheter
om Eslövs utveckling

Nyheter via RSS

Se alla våra kanaler