Eslövs kommun logotyp

Operathriller ges den 17 juli i Ellinge

Det blir en föreställning av operathrillern Maria Stuart på Ellinge slott onsdag den 17 juli. Det är Operafabriken från Malmö som står bakom föreställningen.
Eslövs kommun ber om ursäkt för misstaget att skriva att båda föreställningarna av operathrillern Maria Stuart var inställda. Detta stämmer alltså inte. Föreställningen på onsdag den 17 juli på Ellinge slott ges precis som planerat.

Operan om Maria Stuart, som sällan spelas i Sverige. Den är baserad på en pjäs av Friedrich Schiller och handlar om Maria Stuart, drottning av Skottland, och Elisabet, drottning av England. De båda representerar två sidor i ett politiskt och religiöst krig och dessutom är Elisabet förälskad i hertigen av Leicester, som i sin tur älskar Maria.

Det är en komplex opera, det är mycket som ska till. Och det är fantastiskt vacker musik, säger Leena Malkki. Själv gör hon rollen som Elizabetta, medan Frida Thor Bergström gör titelrollen. Henrik Lagercrantz som Leicester, David Hornwall som Talbot, Jacob Lech som Cecil och Maria Orlovskaya som Anna Kennedy kompletterar startfältet.

Operafabriken är en ideell förening och ett operasällskap baserat i Malmö som producerar sommaroperor. Tidigare har de producerat Don Giovanni av W.A. Mozart sommaren 2011 och  Romeo och Julia (I Capuleti e i Montecchi) av Vincenzo Bellini sommaren 2012. Årets produktion är alltså den fascinerande operan Maria Stuart av Gaëtano Donizetti.

Biljetter till föreställningen, 250 kronor, går att förköpa via Biljettexpressen, 0413-616 60 eller www.nortic.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Föreställningen börjar klockan 19.00 på Ellinge slott.

Kontaktcenter

- välkommen till Eslövs kommun!

Telefon: 0413-620 00
E-post: kommunen@eslov.se

Besöksadress:
Stadshuset, Gröna torg 2 i Eslöv

Postadress:
Eslövs kommun, 241 80 Eslöv

Org.nr: 212000-1173

Fler kontaktuppgifter 

Följ oss

Eslövs kommun på Facebooklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

 

Händer i Eslövlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebooksida, kommunala
och andra arrangemang
i Eslövs kommun

Eslöv och jaglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebooksida, nyheter
om Eslövs utveckling

Nyheter via RSS

Se alla våra kanaler