Eslövs kommun logotyp

Nyinvigning på Bergagymnasiet

Bergagymnasiet i Eslöv har utbildningarna där du har störst chans till anställning efter examen. Onsdag den 27 november bjuder industritekniska programmet och fordon- och transportsprogrammet till Öppet hus och nyinvigning av sina lokaler på Industrivägen 9 i Eslöv. Alla är välkomna!
Gymnasie- och Vuxenutbildningsnämnden i Eslöv har fattat beslutet om att åter starta just industritekniska programmet och fordons- och transportprogrammet, efter ett läsårs uppehåll, för intagning. Nu går programmen att söka inför hösten 2014.

– Vi vet genom en förstudie att de inriktningar vi erbjuder på programmen inför hösten 2014 också är de där behovet av arbetskraft i branschföretagare i Skåne är som allra störst nu och framöver. Det känns väldigt bra, konstaterar Jerker Modéer, rektor för de båda programmen på Bergagymnasiet.

Fräscha och rymliga lokaler
Tre inriktningar på industritekniska programmet erbjuds; driftssäkerhet och underhållsteknik, produkt- och maskinteknik och svetsteknik. På fordons- och transportprogrammet kan du välja mellan två inriktningar; personbil och lättare lastbil och tyngre lastbilar och mobila maskiner.
 
I de om- och tillbyggda lokalerna på Industrivägen 9  i Eslöv flödar också ljuset, det är fräscht och ändamålsenligt. Maskinerna är kaxiga. 

– Lokalerna är direkt anpassade till de båda programmen. Utrymmet är utnyttjat så att eleverna kan arbeta på mindre ytor men också enkelt, genom att flytta ett par väggar, få en betydligt större yta att vistas på. Det är redan beslutat att programmen kommer att behålla sina nya lokaler även efter det att resten av Bergagymnasiet flyttar till Salliushuset med omnejd. Vi kommer alltså inte att flytta med.

Trygghet att välja kommunalt
Till detta också den trygghet som den kommunala gymnasieskolan kan ge.

– Som elev riskerar du aldrig att stå utan utbildning i en kommunal gymnasieskola, vilket jag tror fler och fler ungdomar sätter ett allt större värde på idag, menar Jerker Modéer.

Vid sitt Öppet hus med nyinvigning vill de elever som nu går i årskurs 2 och 3 på industri- och fordonsprogrammen visa upp sina uppfräschade och välanpassade lokaler på Industrivägen 9. Och självklart berätta och få visa upp program de går på.

Kommunalråden och kommundirektören medverkar
Nyinvigning och Öppet hus av programmens lokaler på Industrivägen 9 i Eslöv blir onsdag den 27 november klockan 15.00-17.00. Eslövs kommunalråd Cecilia Lind och Henrik Wöhlecke och kommundirektör Eva Hallberg hälsar välkomna. Särskilt välkomna är då blivande studenter och företagare.

Dessutom har hela Bergagymnasiet, även alltså Industrivägen 9,  Öppet hus klockan 17.00-20.00 samma dag. Välkomna är då också blivande studenter och föräldrar, grannar, politiker, företagare, kompisar, anhöriga och allmänheten. Ja, kort sagt, alla är välkomna! Fika serveras under hela tiden.

Dags för nyinvigning av industri- och fordonsprogrammens lokaler på Industrivägen i Eslöv.

Onsdag den 27 november är det dags för nyinvigning av industri- och fordonsprogrammens lokaler på Industrivägen i Eslöv.Foto: Anna Terstad/Eslövs kommun

Jerker Modéer, rektor på Bergagymnasiet, är mycket nöjd.

- Det känns väldigt bra inför nyinvigningen, säger Jerker Modéer, rektor på Bergagymnasiet.Foto: Anna Terstad/Eslövs kommun

Bergagymnasiet finns nu i hela fastigheten på Industrivägen 9.

Bergagymnasiet finns nu i hela fastigheten på Industrivägen 9. Foto: Anna Terstad/Eslövs kommun

Kontaktcenter

- välkommen till Eslövs kommun!

Telefon: 0413-620 00
E-post: kommunen@eslov.se

Besöksadress:
Stadshuset, Gröna torg 2 i Eslöv

Postadress:
Eslövs kommun, 241 80 Eslöv

Org.nr: 212000-1173

Fler kontaktuppgifter 

Följ oss

Eslövs kommun på Facebooklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

 

Händer i Eslövlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebooksida, kommunala
och andra arrangemang
i Eslövs kommun

Eslöv och jaglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebooksida, nyheter
om Eslövs utveckling

Nyheter via RSS

Se alla våra kanaler