Eslövs kommun logotyp

Miljonsatsning på ny belysning

Eslövs kommun genomför under nästa år en miljonsatsning på ny belysning. Till hösten ska kvicksilverlamporna vara ersatta av LED-belysning.
Miljö och Samhällsbyggnad får nästan dagligen rapporter om belysning som inte fungerar. Trasiga lampor byts ut regelbundet.

Ett problem är att det i många fall inte hjälper med ett lampbyte. På en rad platser finns gammal kvicksilverarmatur som inte fungerar.

Det är en anledning till storsatsningen på ny belysning. En annan anledning är att driftskostnaden för den moderna LED-belysningen är klart lägre.

Den första satsningen som ska genomföras är ny belysning vid gång- och cykelvägar i Harlösa och Löberöd. Där är en hel del lampor trasiga.

Miljö och Samhällsbyggnad tar också fram underlag för upphandling av LED-belysning i Eslöv och övriga tätorter. Upphandlingen genomförs i början av nästa år.

I den upphandlingen ingår byte av armatur till 1500 ljuspunkter. Satsningen på ny belysning ska vara avslutad när höstmörkret kommer nästa år.

Miljö och Samhällsbyggnad arbetar också med en översyn av belysning på landsbygden. Eslövs kommun svarar för cirka 800 ljuspunkter utanför tätorterna.

Kontaktcenter

- välkommen till Eslövs kommun!

Telefon: 0413-620 00
E-post: kommunen@eslov.se

Besöksadress:
Stadshuset, Gröna torg 2 i Eslöv

Postadress:
Eslövs kommun, 241 80 Eslöv

Org.nr: 212000-1173

Fler kontaktuppgifter 

Följ oss

Eslövs kommun på Facebooklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

 

Händer i Eslövlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebooksida, kommunala
och andra arrangemang
i Eslövs kommun

Eslöv och jaglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebooksida, nyheter
om Eslövs utveckling

Nyheter via RSS

Se alla våra kanaler