Eslövs kommun logotyp

Människan bakom uniformen i Eslöv

Människan bakom uniformen startas i Eslöv under våren. Målsättningen är att skapa goda relationer mellan ungdomar och uniformerade.
Människan bakom uniformen finns på flera platser i landet. En bakgrund har varit att ungdomar visat en kritisk och i vissa fall hatisk inställning till polis och räddningstjänst.

— Vi har inte det problemet i Eslöv och vi vill inte ha det, säger fältaren Karin Nilsson. Men det finns ungdomar här som har en tråkig jargong om främst polisen.

Tanken med Människan bakom uniformen är att en grupp ungdomar ska få lära känna representanter för polis, ambulans, räddningstjänst och fältgrupp.

Samtidigt får de representanterna lära känna ungdomarna och lära mer om ungdomarnas syn på deras arbete. Det ska bland annat ske genom rollspel.

— Tidigare har det diskuterats att Eslöv skulle ha en ungdomsbrandkår, säger Paavo Frick vid Räddningstjänsten Syd. Detta passar bättre.

Människan bakom uniformen i Eslöv vänder sig till ungdomar i åldrarna 14-18 år. Information om satsningen genomförs i skolorna och hittills har 10-talet anmält intresse.

Ett informationsmöte för alla intresserade anordnas i mitten av mars. Därefter kommer tolv ungdomar att tas ut för vårens aktiviteter.

Ungdomarna och representanter för polis, räddningstjänst, ambulans och fältgrupp träffas vid åtta tillfällen under våren med start i början av april.

I planerna ingår att Människan bakom uniformen ska genomföras två gånger per år.

Kontaktcenter

- välkommen till Eslövs kommun!

Telefon: 0413-620 00
E-post: kommunen@eslov.se

Besöksadress:
Stadshuset, Gröna torg 2 i Eslöv

Postadress:
Eslövs kommun, 241 80 Eslöv

Org.nr: 212000-1173

Fler kontaktuppgifter 

Följ oss

Eslövs kommun på Facebooklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

 

Händer i Eslövlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebooksida, kommunala
och andra arrangemang
i Eslövs kommun

Eslöv och jaglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebooksida, nyheter
om Eslövs utveckling

Nyheter via RSS

Se alla våra kanaler