Eslövs kommun logotyp

Måleri och keramik i Stadshuset

Målaren Johanna Bianca Rehns skapelser pryder väggarna medan keramikern Meta Braconiers alster fyller montrarna. I juli och augusti samsas de båda damerna om konstutrymmena i Stadshusets foajé i Eslöv.
Johanna Bianca Rehn, uppvuxen i Lomma men nu bosatt i Malmö, har målat på heltid sedan 2004. Hon har haft många utställningar på flera håll i Europa, bland annat i Florens där hon också är utbildad. I Stadshuset får besökaren ta del av ett brett spektrum av henne verk, från etsningar till oljemålningar och akvarellillustrationer.

– Genom mitt skapande får jag leva ut min fantasifulla, känsliga och undersökande sida. Jag älskar de små och ibland oväntade detaljerna som gör att en bild kan leva längre och fortsätta att överraska, menar Johanna Bianca Rehn.

Dekorerar med foto och texter
Meta Braconier jobbar med keramik, skulptur och måleri i sin ateljé och verkstad i Bjärred. Hennes alster går att se på utställningar runt om i Sverige och hemma i hennes verkstad. Meta är utbildad på Folkuniversitetets Dagskola i Lund, keramiklinjen, 1979-80 och hon gick på Skånska Målarskolan i Malmö 2007-08.

– Mina föremål är ofta dekorerade med mina foton och texter. Tekniken kallas "poor mans lito" och innebär att jag överför mina foton och texter till leran. Det kan jämföras med att göra grafik på papper men mitt underlag är då istället obränd lera, berättar Meta Braconier.

Hela juli och augusti
Utställningen i Stadshusets foajé pågår hela juli och augusti. Foajén är öppen måndag till fredag klockan 08.00-16.30.

Arrangörer är Eslövs kommuns egen konstförening eko.

 

Kontaktcenter

- välkommen till Eslövs kommun!

Telefon: 0413-620 00
E-post: kommunen@eslov.se

Besöksadress:
Stadshuset, Gröna torg 2 i Eslöv

Postadress:
Eslövs kommun, 241 80 Eslöv

Org.nr: 212000-1173

Fler kontaktuppgifter 

Följ oss

Eslövs kommun på Facebooklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

 

Händer i Eslövlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebooksida, kommunala
och andra arrangemang
i Eslövs kommun

Eslöv och jaglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebooksida, nyheter
om Eslövs utveckling

Nyheter via RSS

Se alla våra kanaler