Eslövs kommun logotyp

Kraftig ökning av behöriga elever

Elever som är behöriga till gymnasiet ökar kraftigt i Eslöv. 88,2 procent av årets nior är behöriga. Förra året var det 82,1 procent.
Glädjen var stor i förvaltning och grundskolor när årets studieresultat räknats fram. Ett intensivt arbete för högre betyg och ökad behörighet har gett resultat.

88,2 procent av eleverna i årskurs nio är behöriga till gymnasiestudier. Det är en ökning med drygt sex procentenheter jämfört med förra året.

Betygen har också blivit betydligt bättre. Meritvärdet för eleverna i årskurs nio har ökat från 203,2 förra året till 211,3 i år. Sommarskolan kan höja det ytterligare.

Den kraftiga förbättringen av studieresultaten är inte resultatet av mer pengar. Istället handlar det om ett annat sätt att arbeta i skolorna.

— Det är resultatet av ett fantastiskt arbete av rektorer och personal på alla skolor, säger Johan Lundgren, chef för grundskolan.

— Det handlar om att se vad vi kan göra för varje elev. I det ingår ökad uppföljning och fler insatser, till exempel koncentrationsläsning.

— Det är jätteviktigt att eleverna får förutsättningar att gå vidare till gymnasiet. Därför är resultatet riktigt roligt.

Förbättrade resultatet redovisas inte bara för niorna. I årskurs två genomförs test av läsutvecklingen, hur många elever som kan läsa.

Andelen läskunniga i årskurs två är i år 87,6 procent. Förra året var det 85,0. I Harlösa och Stehag är det 100 procent.

Resultaten redovisades vid barn- och familjenämndens senaste sammanträde. Ett tack framfördes till all personal för den fina insatsen.

Kontaktcenter

- välkommen till Eslövs kommun!

Telefon: 0413-620 00
E-post: kommunen@eslov.se

Besöksadress:
Stadshuset, Gröna torg 2 i Eslöv

Postadress:
Eslövs kommun, 241 80 Eslöv

Org.nr: 212000-1173

Fler kontaktuppgifter 

Följ oss

Eslövs kommun på Facebooklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

 

Händer i Eslövlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebooksida, kommunala
och andra arrangemang
i Eslövs kommun

Eslöv och jaglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebooksida, nyheter
om Eslövs utveckling

Nyheter via RSS

Se alla våra kanaler