Eslövs kommun logotyp

Kommunfullmäktige godkände budget

Kommunfullmäktige i Eslöv godkände utan omröstning majoritetens förslag till budget för 2014. Skattesatsen blir oförändrad 20:24 kronor.
I nära fyra timmar diskuterade kommunfullmäktige budgeten för nästa år. 90-talet förslag presenterades av oppositionen.

En mindre del av förslagen handlade om konkreta förändringar av budgeten. Däremot föreslogs ett stort antal utredningar.

- 2014 är ett besvärligt år för kommunerna, sa kommunalrådet Cecilia Lind. Vi är glada att vi höjde skatten förra året. Vi fick 25 miljoner extra. Det kan vi inte göra en gång till.

- Eslövs inkomster ökar med 35 miljoner nästa år. Det räcker inte till löneökningar, hyreshöjningar och prisökningar. Därför begär vi tio miljoner i utdelning från Eslövs Bostads AB.

I debatten sa Centerpartiet och Nya kommunpartiet Eslöv nej till att begära utdelning från Ebo. Folkpartiet föreslog fem miljoner.

- Att använda reservfonden skulle strida mot det regelverk fullmäktige antagit, sa kommunalrådet Henrik Wöhlecke. En utdelning ska ses som en del i arbetet med att utveckla Eslöv.

Partierna i fullmäktige var överens om att inte höja skatten. Folkpartiet föreslog att Eslöv skulle sälja sina aktier i Kraftringen.

Socialdemokraternas och moderaternas gemensamma budgetförslag antogs utan omröstning. Samtliga oppositionspolitiker reserverade sig mot beslutet.

Kontaktcenter

- välkommen till Eslövs kommun!

Telefon: 0413-620 00
E-post: kommunen@eslov.se

Besöksadress:
Stadshuset, Gröna torg 2 i Eslöv

Postadress:
Eslövs kommun, 241 80 Eslöv

Org.nr: 212000-1173

Fler kontaktuppgifter 

Följ oss

Eslövs kommun på Facebooklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

 

Händer i Eslövlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebooksida, kommunala
och andra arrangemang
i Eslövs kommun

Eslöv och jaglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebooksida, nyheter
om Eslövs utveckling

Nyheter via RSS

Se alla våra kanaler