Eslövs kommun logotyp

Internationell dag mot våld

Måndag den 25 november är utlyst av FN som en internationell dag för avskaffande av våld mot kvinnor. Bosatta i Eslöv som upplever våld kan vända sig till Kriscentrum i Lund för samtalsstöd, ingen behöver uppge namn eller personuppgifter.
Internationella dagen mot våld mot kvinnor instiftades av FN:s generalförsamlings tredje kommitté år 1999. I den resolution som instiftade dagen slogs det fast att våld mot kvinnor hindrar kvinnorna att uppnå jämställdhet i samhället i juridisk, social, politisk och ekonomisk mening.

Våld mot kvinnor avser enligt resolutionen handlingar som orsakar fysisk, sexuell eller psykologisk skada, både om det sker i det offentliga eller i privata sammanhang.

Hjälp i Eslöv
Bosatta i Eslöv som upplever våld kan vända sig till Kriscentrum i Lund för samtalsstöd, ingen  behöver uppge namn eller personuppgifter.

En mottagningssekreterare på Eslövs kommun tar också emot förfrågningar och ansökningar om hjälp. Kommunen kan hjälpa personer över 18 år med hjälp till skyddat boende, kan göra riskbedömningar, förmedlar kontakter och ger praktisk hjälp.

Om du är under 18 år och är utsatt för våld eller bevittnar våld hemma kan du vända dig till mottagningssekreterare för barn i Eslövs kommun.

Mer info www.eslov.se/vald  

Kontaktcenter

- välkommen till Eslövs kommun!

Telefon: 0413-620 00
E-post: kommunen@eslov.se

Besöksadress:
Stadshuset, Gröna torg 2 i Eslöv

Postadress:
Eslövs kommun, 241 80 Eslöv

Org.nr: 212000-1173

Fler kontaktuppgifter 

Följ oss

Eslövs kommun på Facebooklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

 

Händer i Eslövlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebooksida, kommunala
och andra arrangemang
i Eslövs kommun

Eslöv och jaglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebooksida, nyheter
om Eslövs utveckling

Nyheter via RSS

Se alla våra kanaler