Eslövs kommun logotyp

Hektiskt för gästerna från Uganda

Förmiddagarna har ägnats åt utbildning och diskussion. Eftermiddagarna åt studiebesök på bland annat avfallsbolaget MERAB i Eslöv och elektronikåtervinningsföretaget KS Recykling i Malmö. Det har varit hektiska dagar för tjänstemännen från i Uganda som just nu är i Eslöv.
Gästerna från kommunen Lugazi i Uganda är här med anledning av kommunala partnerskapet mellan Lugazi och Eslöv. Samarbetet mellan Eslöv och Lugazi ska leda till hållbar avfallshantering och ge invånarna i Lugazi en ökad kunskap om miljöfrågor. Båda projekten ska pågå i tre år. Bidragen till de båda projekten är en del av svenskt bistånd och finansieras av Sida. Totalt handlar det om nära fyra miljoner kronor.

De fyra tjänstemännen från Lugazi anlände efter en lång resa till Eslöv i måndags vid lunchtid. Under veckan har förmiddagarna ägnats åt utbildning och diskussion kring hur befolkningen i Lugazi ska kunna utveckla sin avfallshantering.

Källsortering och kompost
Tyngdpunkten har lagts på att utveckla systemet för källsortering och möjligheten att kompostera. Två av tjänstemännen har också fått diskutera strategisk kommunikation i en ambition att lättare och mer effektivt kunna nå ut med sitt budskap gällande möjligheten att utvecklinga avfallshanteringen i Lugazi.

Intressant men bullrigt
I tisdags eftermiddag gjorde gruppen tillsammans med representanter från Eslövs kommun ett studiebesök på MERAB, för att där titta på hur sopor hanteras här. Under onsdagen gjorde tjänstemännen ett besök ett elektronikåtervinningsföretaget KS Recykling i Malmö.

– Våra gäster tyckte besöket var mycket intressant. De har dock inte så mycket elektronik i Uganda, mest mobiltelefoner, så i dagsläget såg de ingen möjlighet att genomföra detta på hemmaplan. Men det var som sagt ett intressant besök, om än bullrigt, men intressant, berättar Magnus Månsson, utvecklingsstrateg vid Eslövs kommun.

Ett besök i Malmö
Delegationen har också gjort ett besök på Malmö Återbyggdepå som är ett arbetsmarknadsprojekt i samverkan mellan Malmö Stad och SYSAV. Besöket i Malmö innehöll också en liten sightseeing i landets tredje största stad.

Imorgon fredag återvänder gästerna från Lugazi till sitt hemland. Att just Eslöv har fått möjligheten att ingå partnerskap med Lugazi i Uganda kommer sig av att Eslöv har ett välkänt miljöarbete i framkant och mycket erfarenheter att dela. Samtidigt söker kommunen ny kunskap och nya perspektiv på förnyad energi och ett nödvändigt globalt perspektiv på miljöfrågorna.

Besök från Uganda i Eslöv.

Miljöingenjör Björn Liwing visade besökarna från Uganda runt på MERAB. Under sitt besök i Eslöv har gästerna från Uganda tittat på avfallshantering och diskuterat strategisk kommunikation.

Besök från Uganda i Eslöv

De fyra tjänstemännen från Lugazi i Uganda tillsammans med tjänstemän från Eslövs kommun gjord på tisdagen ett studiebesök på MERAB.

Kontaktcenter

- välkommen till Eslövs kommun!

Telefon: 0413-620 00
E-post: kommunen@eslov.se

Besöksadress:
Stadshuset, Gröna torg 2 i Eslöv

Postadress:
Eslövs kommun, 241 80 Eslöv

Org.nr: 212000-1173

Fler kontaktuppgifter 

Följ oss

Eslövs kommun på Facebooklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

 

Händer i Eslövlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebooksida, kommunala
och andra arrangemang
i Eslövs kommun

Eslöv och jaglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebooksida, nyheter
om Eslövs utveckling

Nyheter via RSS

Se alla våra kanaler