Eslövs kommun logotyp

Frodiga kvinnor och skånska råkor

Frodiga kvinnor och skånska råkor i montrarna och på väggarna hänger färgrika målningar i olja och akryl. Nu finns en ny utställning i Stadshusets foajé i Eslöv. För konstverken står Annika Österlind och Inger H Finnman, båda bosatta i Dalby.
Annika Österlind tecknade och målade mycket som barn och utbildade sig så småningom till dekoratör. Efter många år i yrket tog dock keramiken mer och mer överhand.
 
– Jag har även arbetat med silver men för tillfället ligger det nere, leran tar all min tid. Jag gör livsglada och frodiga kvinnor, ibland med barn och ibland med frukter. Dessa symboliserar för mig trygghet, glädje och livslust. Råkorna kallas allmänt för "Dalby-Råkan", de finns i almen bredvid ateljén och spatserar omkring på vår gräsmatta, Både kvinnorna och råkorna ligger mig varmt om hjärtat, konstaterar Annika Österlind på sin hemsida.

Stora format med bild och skulptur 
Inger H Finnman kombinerar sitt kunnande inom olika grenar i konstens underbara värld. Hon arbetar med installationer, inredning och design och gärna då i stora format med bild och skulptur.
 
– Materialet, som jag väljer, är lika varierande, men oftast arbetar jag i betong och lera, och på duken blir det olja, bivaxlasyr eller akryl, berättar Inger H Finnman.
 
Lyhörd och spontan
Inger H Finnman beskriver sig själv som lyhörd och spontan, men har gärna båda fötterna på jorden. Hon är född i Malmö men var bosatt i Australien under många av sina barndomsår, där utbildade hon också sig till konstnär.

Tillbaka i Sverige började hon arbeta som inredningsarkitekt men genom åren har hennes måleri och konstnärliga intresse tagit mer och mer tid.

Eko är arrangör
Utställningen i Stadshusets foajé pågår hela november, allmänheten är välkommen. Foajén är öppen måndag—onsdag och fredag klockan 08.00-16.30 och torsdagar klockan 08.00-18.00.

Arrangörer är Eslövs kommuns egen konstförening eko.

Kontaktcenter

- välkommen till Eslövs kommun!

Telefon: 0413-620 00
E-post: kommunen@eslov.se

Besöksadress:
Stadshuset, Gröna torg 2 i Eslöv

Postadress:
Eslövs kommun, 241 80 Eslöv

Org.nr: 212000-1173

Fler kontaktuppgifter 

Följ oss

Eslövs kommun på Facebooklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

 

Händer i Eslövlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebooksida, kommunala
och andra arrangemang
i Eslövs kommun

Eslöv och jaglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebooksida, nyheter
om Eslövs utveckling

Nyheter via RSS

Se alla våra kanaler