Eslövs kommun logotyp

Färgrikt i Eslövs Stadshus

Färgrik konst pryder Stadshusets foajé i Eslöv under oktober. Istället för pensel och färg på duk ägnar sig Bodil Vinke åt att skapa med tyg, tråd och symaskin. Åsa Canbäck tar fram sina  färgstarka drakar, änglar, hästar och andra figurer i sin egen papier mâché-teknik.
Bodil Vinke är född på Österlen, men numera bosatt i Rydebäck. Hon säger själv att det var där, under uppväxten, som många fina upplevelser i en miljö där alla sinnen berikades som grunden för hennes känsla för färg och form växte fram.

Blandteknik av målat och tryckt 
Bodil Vinkes textila bilder består ofta av en blandteknik av målade och tryckta tyger, därefter tar hon till sömnad på maskin eller fritt broderat för hand.
 
– Jag färgsätter tygerna på olika sätt. Därefter klipper, skär, komponerar och applicerar jag med olika sömmar. Tygets olika strukturer kan ge spännande effekter till det färdiga resultatet. I mina Art Quilts, som består av tre lager tyg, är det också quiltningen med olika sömmar den sista processen som ger tygerna stabilitet, berättar Bodil Vinke.

Bodil Vinke har haft otaliga utställningar med din färgrika och mycket vackra textilkonst. Framförallt har hennes Art Quilts uppmärksammats mycket utomlands, de har visats på olika ställen i USA, Australien och Europa.

Först stengods men nu drakar och änglar
Åsa Canbäck, bor sedan tio år även hon i Rydebäck. Åsa Canbäck har alltid skapat tredimensionellt även om teckning och målning var hennes största intressen under uppväxttiden.
 
– De senaste åren har jag haft möjlighet att uteslutande jobba med min konst. Inledningsvis blev det mycket stengods, ansikten, torsos, byster och djur. Men alltmer har jag velat släppa lös lekfullheten och fantasin. Mina drakar, änglar, hästar och andra figurer i min egen papier mâché-teknik är resultatet av detta behov, berättar Åsa Canbäck.

Vackert, syrafritt mullbärspapper 
Åsa Canbäck använder sig av ett vackert, syrafritt mullbärspapper som hon färgar in med konstnärsfärger av hög kvalitet för ljusäkthetens skull. För att ge sina skulpturen optiskt djup och lyster läggs pappret lager på lager över en målad massiv stomme som i sin tur består av ståltråd, papper och tejp.
 
Även Åsa Canbäck har deltagit i otaliga utställningar både inom och utanför landet.

Kommunens konstförening arrangerar 
Utställningen i Stadshusets foajé pågår hela oktober. Foajén är öppen måndag till onsdag och fredag klockan 08.00-16.30 och torsdagar klockan 08.00-18.00.

Arrangörer är Eslövs kommuns egen konstförening eko.

Kontaktcenter

- välkommen till Eslövs kommun!

Telefon: 0413-620 00
E-post: kommunen@eslov.se

Besöksadress:
Stadshuset, Gröna torg 2 i Eslöv

Postadress:
Eslövs kommun, 241 80 Eslöv

Org.nr: 212000-1173

Fler kontaktuppgifter 

Följ oss

Eslövs kommun på Facebooklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

 

Händer i Eslövlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebooksida, kommunala
och andra arrangemang
i Eslövs kommun

Eslöv och jaglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebooksida, nyheter
om Eslövs utveckling

Nyheter via RSS

Se alla våra kanaler